Skyline Park voorziet extra kermisattractie voor seizoen 2022

Na twee jaar meegedraaid te hebben in het park, heeft Skyline Park afscheid genomen van de kermis-vrijevaltoren Skyfall. Deze tijdelijke attractie is echter vervangen door een nieuwe kermisattractie: het funhouse “Après-Ski Party”. Deze opende op zaterdag 18 juni en blijft tot het einde van het seizoen staan in het park.

 

Skyline Park, gelegen in de Duitse deelstaat Beieren, maakt vorige week bekend dat haar nieuwe familie-achtbaan “Berg- und Tal Hetz” niet tijdig geleverd kan worden en dit jaar niet open kan. Mede om dat verlies te compenseren, pakt het park, naast de twee andere nieuwe attracties, uit met een groots kermis-funhouse “Après-Ski Party”. De bijna 400 m² grote walkthrough kermisattractie bestaat uit meer dan 30 obstakels en hindernissen waaronder een draaiend glazen doolhof, een wiebelbrug, fonteinen, een draaiende ton, evenwichtsbalken en nog veel meer. De attractie heeft een plek gekregen tussen de waterattractie Sky Rafting en de booster Sky Circle. Op die plek stond de voorbije twee seizoenen de kermis-vrijevaltoren Skyfall.

Het funhouse “Après-Ski Party” opende op zaterdag 18 juni voor het publiek en blijft nog tot het einde van het seizoen in Skyline Park staan. Het funhouse is eigendom van de Duitse kermisexploitant Andree Fackler, en stond in 2019 nog op Oktoberfest in München onder de naam “Münchner Ski Party”.

 

Skyline Park en de kermis

Skyline Park heeft sinds jaar en dag een sterke band met de Duitse kermiswereld. Freizeitpark Kirchdorf werd in 1999 overgenomen door de kermisfamilie Löwenthal die het omdoopten tot Skyline Park en tot op vandaag nog steeds het park runt. Daarmee dat een groot aandeel van de attracties in het park vroeger rondreisden op de kermis, waaronder de grote boomstamattractie, de Nostalgische Achterbahn en het spookhuis. Toen de coronapandemie hard toesloeg in de kermiswereld, bood het park ook onderdak aan de kermis-vrijevaltoren Skyfall, die twee seizoenen (seizoen 2020 en seizoen 2021) meedraaide in het park aan een extra bijdragen van € 3 per rit. Het is momenteel nog onduidelijk of er voor de “Après-Ski Party” ook een extra bijdrage wordt gevraagd.

 

 

Bronnen: Skyline Park, polypweb.eu
Foto’s: Skyline Park