TusenFryd heeft plannen voor een Inverted Coaster in 2021

Het Noorse pretpark TusenFryd heeft plannen voor een grote nieuwe achtbaan. Het gaat om een Inverted Coaster waar de treintjes onderaan de track hangen en waarin de bezoekers met hun benen los hangen. Dit blijkt uit plannen die zijn uitgelekt.

 

Het Noorse pretpark TusenFryd kondigde eind 2019 aan dat ze in 2021 zouden gaan uitpakken met de grootste investering uit hun geschiedenis. Nu is er meer informatie uitgelekt over wat we van deze investering kunnen verwachten. De investering zal meer dan 7,5 miljoen euro gaan kosten, meer dus dan Speed Monster die in 2006 opende, de laatste grote achtbaan die het park opende.

Op schetsen die zijn uitgelekt zijn treintjes te zien voor een Inverted Coaster. Dit wil zeggen dat de achtbaantrein onder de track hangt en dat de bezoekers met hun benen vrij zullen kunnen bewegen. Denk maar aan de Vampire uit Walibi Belgium of de Condor uit Walibi Holland.

De schetsen laten de nieuwste generatie treinen zien van de Nederlandse fabrikant Vekoma, waardoor de kans bijzonder groot wordt dat we een Suspended Thrill Coaster kunnen verwachten, het nieuwste paradepaardje van de fabrikant en de doorontwikkelde versie van de alom gekende Suspended Looping Coaster zoals Vampire en Condor. Ook het Duitse pretpark Tripsdrill en het Ierse pretpark Tayto Park hebben plannen om een dergelijke achtbaan te openen.

Op een terreinafbeelding die te zien is op verschillende pretparkwebsites zou de vermoedelijke locatie van de attractie te zien zijn. Die wijst in de richting van de Trafikkfryd attractie, een soort rijschool-attractie aan de bovenkant van het park.

De laatste grote investering van het park was de Rapid River “Ragnarok”. Deze zeer leuke, natte en mooi gethematiseerd waterattractie werd gebouwd door de Duitse fabrikant Hafema en opende in 2016. De rit is een halve kilometer lang en passeert verschillende watervallen en een draaikolk.

 

Bronnen: pretparken.be, pretpark.club, coastercrazy, coasterfriends, themeparkreview