Eerste bemande testritten zijn een feit op Mission Ferrari in Ferrari World

Het lijkt wel een verhaal zonder einde. Ferrari World wil al enkele jaren de nieuwe achtbaan Mission Ferrari openen, maar telkens loopt dit op technisch vlak mis en binnen de industrie spreekt men zelfs van ‘Mission Impossible’. Toch lijkt er nu wat vooruitgang geboekt te zijn, want de eerste bemande testritten werden waargenomen.

 

Als sinds 2015 staat er een achtbaan in Ferrari World die maar niet geopend kan worden. Mission Ferrari, ook al wel eens ‘Mission impossible’ genoemd, had de eerste SFX coaster ter wereld moeten worden, maar de opening wordt keer op keer uitgesteld.

Doorheen de jaren vonden al heel wat testritten plaats en kondigde het park zelfs meermaals aan dat de baan zou openen, maar tot op heden kwam daar niets van in huis.

 

Een lichtpuntje

Een mogelijk lichtpuntje in de saga van deze bouw is het feit dat onlangs voor het eerst bemande testritten plaatsvonden. Toch is het nog niet duidelijk wanneer de baan effectief zal kunnen openen.

 

Mission Ferrari wordt ongetwijfeld een zeer spectaculaire achtbaan en het prototype van de SFX coaster. De SFX coaster is een vernieuwd concept van Dynamic Attractions en combineert een achtbaan met een darkride. Daarbij kan de attractie overweg met heel wat speciale elementen zoals een Vertical Track Drop, Tilt Drop, Gyro Table en een Side Slide. In onderstaand filmpje krijg je een beeld van wat de mogelijkheden van een SFX coaster zijn.

 

De SFX coaster in Ferrari World zal twee van deze speciale elementen bevatten. Zowel de track drop als het tilt-element zullen verwerkt worden in de achtbaan. Daarbovenop komen er nog eens 5 LSM launches tot maximaal 72 km/u. De achtbaan zal zowel een gedeelte in het licht als in het donker hebben. Er zullen twee 3D-schermen geplaatst worden en de achtbaan zal waarschijnlijk twee keer overkop gaan. De totale lengte van Mission Ferrari wordt 541,8 meter.

 

Bronnen: RCDB, Coasterfriends

Foto’s: krizzzler via Coasterfriends