Spinning Mouse Coaster uit Lightwater Valley krijgt dit jaar een plekje in Tir Prince Fun Park

De Spinning Mouse Coaster Twister verdween in 2020 na een ongeval uit het Engelse pretpark Lightwater Valley. De achtbaan werd opgekocht door een foorkramer die de achtbaan nu opstelt in het Engelse pretpark Tir Prince Fun Park. Of dit tijdelijk is, is momenteel nog niet bekend. We weten wel al dat dit pop-up-park ieder jaar opnieuw opgebouwd wordt en dat de attracties er vaak wisselen.

 

In 2020 nam Lightwater Valley afscheid van haar achtbaan Twister, die al geruime tijd gesloten bleef in het park. Dit kwam doordat een zesjarig jongetje uit de achtbaan viel. Als bij wonder overleefde de jongen het ongeval, maar hij liep wel zeer ernstige verwondingen op.

Vorig jaar werd de achtbaan opgekocht door de Britse exploitant Emmerson Edwards. Deze man kocht eveneens de achtbaan Lilla Bergbanan uit het Zweedse pretpark Furuvik op. Dit jaar heropent de achtbaan uit Lightwater Valley in Tir Prince Fun Park. Dit park is gelegen in Towyn (Wales) en is een zogenaamd zomerpark. Dit betekent dat het elk jaar opnieuw opgebouwd wordt en daardoor ook vaak van attracties wisselt aangezien deze grotendeels gehuurd worden van kermisreizigers. Een nieuwe naam voor de achtbaan is voorlopig nog niet bekend.

 

Twister

Twister is een Spinning Wild Mouse rollercoaster van de Franse fabrikant Reverchon. Deze heeft een lengte van 420 meter, is 13 meter hoog en behaalt een snelheid van 46,8 km/u. 

 

Bron: RCDB, Tir Prince Fun Park

Foto: TPF