California’s Great America opent met Liberty Twirler een nieuwe attractie

Het Amerikaanse pretpark California’s Great America heeft een kleine nieuwigheid aangekondigd voor dit seizoen. Liberty Twirler wordt een klassieke scrambler-attractie. De opening staat gepland voor mei 2022.

 

California’s Great America opent dit jaar een attractie die geschikt is voor het hele gezin. Liberty Twirler wordt een attractie van het type Scrambler dat vooral in Amerika enorm populair is en er al jarenlang gebouwd wordt. De eerste Scrambler werd zelfs al geopend in 1954.

De attractie zal terug te vinden zijn in de All American Corners-zone van het park. Om de attractie te integreren in het totaalbeeld zal de omgeving van Liberty Twirler aangepaste decoratie krijgen. De attractie op zich moet het vooral hebben van het kleurenschema, aangezien dit type moeilijk te decoreren is.

De attractie is 6,4 meter hoog en 18,2 meter in diameter. Per rit kunnen maximaal 24 personen plaatsnemen. De hoofdas van deze attractie draait met de klok mee, terwijl de gondels aan een andere as per drie in de tegengestelde richting draaien.

 

Een voorbeeld van dit type zie je in onderstaand filmpje

 

Bron en foto: California’s Great America