Cedar Fair verkoopt grond van California’s Great America

De Amerikaanse pretparkengroep Cedar Fair heeft de grond van California’s Great America verkocht. De grond werd voor $310 miljoen verkocht aan Prologis, een vastgoedmakelaar. California’s Great America kan nog minstens 11 jaar open blijven, daarna worden de attracties gesloten en zal de grond voor andere doeleinden gebruikt worden.

 

California’s Great America, een pretpark in de Verenigde Staten, is verkocht. De Amerikaanse pretparkengroep Cedar Fair heeft de grond voor $310 miljoen verkocht. Prologis, een vastgoedmakelaar, kocht de grond en zal de grond in principe nog 11 jaar verhuren aan Cedar Fair. Het park kan dus nog 11 jaar geopend zijn. Dat kan veranderen wanneer we de voorwaarden van het contract bekijken. Cedar Fair heeft namelijk een eerste huurcontract voor 6 jaar afgesloten, dat daarna nog eens kan verlengd worden met 5 jaar. Prologis heeft dan weer het recht om het contract te verbreken met een opzeggingstermijn van 2 jaar.

 

Cedar Fair kocht de grond van het park in 2019 van de stad Santa Clara. Het park is echter wel al meer van eigenaar veranderd. Het park werd in 1985 gekocht door de stad Santa Clara. Kings Entertainment Company kocht het park dan weer in 1989. En ook Paramount werd nog eigenaar van het park in 1992. Cedar Fair werd eigenaar in 2006 en kocht, zoals eerder vernoemd, de grond in 2019.

 

De sluiting van California’s Great America is voor Cedar Fair uniek te noemen. Het is namelijk al van 2007 geleden dat het een pretpark sloot. Toen werd Geauga Lake gesloten. Door de sluiting heeft concurrent Six Flags vrij spel in de regio rond San Francisco. Cedar Fair wil met het geld schulden afbetalen en investeren in andere pretparkresorts. California’s Great America heeft momenteel 9 achtbanen. Wat er met de attracties gebeurd na de sluiting is nog niet duidelijk.

 

bron & foto: Cedar Fair, Themeparktribune.com