California’s Great America koopt Bayern Kurve van Kennywood over

Het Amerikaanse pretpark California’s Great America heeft de Bayern Kurve van Kennywood overgekocht. De attractie zal gebruikt worden om de bestaande Bayern Kurve van California’s Great America van nieuwe onderdelen te voorzien.

 

Er is goed en slecht nieuws naar buiten gekomen vanuit Amerika. De Bayern Kurve van Kennywood die in 1994 in het Amerikaanse pretpark opende en in 2020 het pretpark verliet, zal niet op de schroothoop belanden. Tot daar het goede nieuws. Het slechte nieuws is dat er alsnog een Bayern Kurve verdwijnt.

Het is het Amerikaanse pretpark California’s Great America die de Bayern Kurve van Kennywood heeft overgekocht. Het pretpark is 4202 kilometer westelijker gelegen dan Kennywood en ligt dus op een compleet andere locatie in het land. California’s Great America zal de Bayern Kurve nu gebruiken om haar eigen Bayern Kurve, die de naam Berserker heeft, te voorzien van nieuwe onderdelen bij onderhoudswerken.

Hierdoor blijft er nog maar een operationele Bayern Kurve over in de Verenigde Staten van Amerika. Op de parking van het Knoebels Amusement Resort werd begin dit jaar wel nog een andere Bayern Kurve gespot. Deze verkeert echter in een slechte conditie en is mogelijk afkomstig van het voormalige Fun Spot Park in de Amerikaanse staat Indiana dat in 2008 de deuren sloot.

 

Bron & foto’s: California Coaster Kings