Poolse Majaland-parken bieden gratis toegang aan vluchtelingkinderen uit Oekraïne

Kinderen die gevlucht zijn van de oorlog in Oekraïne krijgen gratis toegang tot de parken Majaland Kownaty en Majaland Warszawa. Dat laatste park opent binnenkort zelfs voor het eerst de deuren. Bovendien bieden de parken werkgelegenheid aan Oekraïense burgers.

 

Majaland Kownaty, het eerste Poolse park van Plopsa, en Majaland Warszawa dat in mei haar deuren opent, bieden nu gratis toegang voor kinderen van vluchtelingen uit Oekraïne. “In deze moeilijke humanitaire situatie is elk gebaar van solidariteit belangrijk”, vertelt Steve Van den Kerkhof, CEO van de Plopsa Group, waartoe ook de themaparken Majaland behoren. “Met dit kleine gebaar hopen we de zorgen van de kinderen weg te nemen, in ieder geval voor een tijdje.”

Voor kinderen tot 14 jaar is de toegang gratis op vertoon van een buitenlands paspoort of een tijdelijke EU-beschermingsvergunning. Kinderen ouder dan 14 jaar en hun ouders die hun thuisland zijn ontvlucht, kunnen de parken tegen een gereduceerde prijs betreden. Ook de andere Plopsa-parken in Duitsland, België en Nederland zijn gratis toegankelijk voor hen.

 

Kansen op werk

Bovendien zullen de Poolse parken banen creëren voor Oekraïense burgers.

 “We zetten alle deuren open voor Oekraïners die willen werken in de parken van Kownaty en Warschau”, zegt Steve Van den Kerkhof. “Werkgelegenheid kan hen helpen hun hoofd leeg te maken en zich sneller aan te passen aan de nieuwe omgeving.”

De parken bieden werkgelegenheid voor korte en lange termijn aan en op verschillende afdelingen zoals Catering, Operations en Animatie.

 

Bron en foto: Majaland