Vrouw overleden door aanrijding treintje Olympia Looping

In het Oostenrijkse Wiener Prater is een tragisch ongeval gebeurd bij de achtbaan Olympia Looping. Een vrouw van 31 jaar werd er gegrepen door de trein. Ze overleefde de aanrijding niet. Naar alle waarschijnlijk is de vrouw een medewerker van de achtbaan.

 

Sinds kort kan je de grootste kermisachtbaan ter wereld vinden in het Oostenrijkse pretpark Wiener Prater. Daar heeft deze avond helaas een tragisch ongeval plaatsgevonden. Een 31-jarige vrouw werd er gegrepen door de trein. De hulpdiensten werden verwittigd voor een gekneld persoon. Later bleek dat de vrouw aangereden was door de trein. Volgens ooggetuigen zou de vermoedelijke medewerker te dicht bij het spoor gestaan hebben. Volgens de politiewoordvoerder wijst alles op een ongelukkig ongeval. Ondanks de reanimatiepogingen van de hulpdiensten haalde de vrouw het niet. Ze bezweek ter plaatse aan haar verwondingen. Het ongeval gebeurde op vanavond iets voor 21u.

 

Olympia Looping is een bekende achtbaan die voornamelijk rondreist op Duitse kermissen. De achtbaan werd bekend doordat het traject bestaat uit 5 loopings, die samen de Olympische ringen vormen. De achtbaan is tevens de grootste transportabele achtbaan ter wereld. De achtbaan heeft een hoogte van 32 meter en haalt een topsnelheid van 80km/u. Olympia Looping werd gebouwd door de gerenomeerd attractiebouwer Anton Schwarzkopf.

 

Bron: Heute

Foto: TPF