Eerste testritten en onride video van nieuwe Vekoma-achtbaan in Fantawild Land Taizhou

Het nieuwe Fantawild Land in de Chinese stad Taizhou wordt de thuis van een nieuwe creatie van Vekoma: het zogenaamde Renegade model. Na het vervolledigen van de lay-out is de voorbije week gestart met de testritten op de achtbaan. Daarnaast is ook een eerste onride video opgedoken die de ritervaring mooi in beeld brengt.

 

De Chinese Fantawild groep is de voorbije jaren volop aan het investeren in gloednieuwe pretparken over het ganse Chinese vasteland. Daarbij horen natuurlijk ook achtbanen en de Nederlandse achtbaanfabrikant Vekoma is daarbij dé grote leverancier.  Zo zijn er momenteel – volgens rcdb.com – maar liefst 16 achtbanen van Vekoma in opbouw in de verschillende nieuwe parken van de Fantawild group. Ook gloednieuwe achtbaanmodellen als de Top Gun lanceerachtbaan, Super Boomerang, Space Warp en Hyper Space Warp zijn onder andere in opbouw. Eén van de meestbesproken nieuwe modellen opent komende lente in Fantawild Land Taizhou: het Renegade model.

De afgelopen maanden is hard gewerkt aan de achtbaan en voorbije week zijn de eerste testritten van start gegaan. Zoals in goede gewoonte is er daarbij ook een allereerste onride video verschenen, die elk manoeuvre van de achtbaan in beeld brengt. De lay-out is er eentje zoals we van de nieuwe-generatie Vekoma-achtbanen gewoon zijn geworden: een goede mix van airtime, bochtenwerk, inversies en snelheid.

 

De achtbaan begint met een klassieke kettinglift en een gebogen first drop. Daarna volgt meteen een eerste inversie: een Zero-G Stall, een element waar je enkele tellen ondersteboven blijft hangen. het is tevens de eerste keer dat Vekoma dit element in een lay-out verwerkt. Nadien volgen enkele bochten en airtime heuvels, gevolgd door een kurkentrekker door het stationsgebouw: een element dat we wel vaker tegenkomen (zoals op Lech Coaster en de nog te openen Fønix). Daarna volgen nog meer airtime heuvels en krachtige bochten waarbij de achtbaantrein rakelings langs de grond scheert. Na een ritduur van ongeveer 75 seconden bereikt de trein de remmen.

 

 

Family Boomerang

In hetzelfde park is men momenteel ook bezig met de bouw van een tweede Vekoma-achtbaan: een klassieke Family Boomerang van 205 meter lang. Deze achtbaan is eveneens volledig geïnstalleerd en doorloopt nu ook haar testfase. Normaal gesproken moest het nieuwe Fantawild Land Taizhou vorig jaar haar deuren open, maar mede door de coronacrisis is de opening een jaar uitgesteld. De huidige openingsdatum zou naar verluid verwacht zijn voor mei 2022.

 

Bronnen: rcdb.com, VHCoasters, Roller Coaster Dream