Opbouw spectaculaire nieuwe Vekoma-achtbaan loopt spoedig in Fantawild Taizhou

De Nederlandse fabrikant Vekoma heeft in Azië een grote afzetmarkt gevonden voor haar moderne generatie sitdown-achtbanen. Het nieuwste model, de zogenaamde Renegade, wordt op dit moment opgebouwd in het gloednieuwe Fantawild Taizhou, dat zou openen in de loop van dit jaar.

 

De Chinese pretparkengroep Fantawild heeft zo te zien een grote deal gesloten met de Nederlandse achtbaanfabrikant Vekoma. Zo worden er volgens de Roller Coaster DataBase maar liefst achttien nieuwe Vekoma-achtbanen achtbanen momenteel opgebouwd in (nieuwe) Fantawild-parken. Eén van deze parken,  het toekomstige Fantawild Taizhou, krijgt naast een Family Boomerang ook de allereerste Renegade-achtbaan. Dit gloednieuwe achtbaanmodel omvat naast een curved first drop, een Zero-G Roll, airtime-heuvels en enkele bochten ook een Zero-G Stall-element. Het is de eerste keer dat Vekoma zo’n soort element doorvoert in een achtbaanlay-out. De bouw van de achtbaan verloopt gestaag, zoals te zien is op onderstaande bouwfoto’s die de achtbaanfabrikant deelde op haar sociale media.

Naast het Renegade-model, heeft Fantawild ook vier Top Gun gelanceerde achtbanen bij de fabrikant besteld. Daarvan moesten er twee in 2020 openen, maar deze zijn tot op heden nog niet geopend.

 

Zero-G Stall

De reeds opgebouwde Zero-G Stall, zoals te zien in de eerste bovenstaande foto, is een element waarbij de inzittenden enkele tellen ondersteboven blijven hangen en zich tegelijkertijd gewichtloos voelen. Dit manoeuvre werd bedacht door de Amerikaanse achtbaanfabrikant Rocky Mountain Construction voor Goliath in Six Flags Great Amerika. Sindsdien is het element maar liefst 12 andere keren gebruikt, waaronder ook door de Zwitserse/Liechtensteinse fabrikant Intamin op de nieuwe VelociCoaster (Universal’s Islands of Adventure). Nu springt ook Vekoma mee op de kar om dit spectaculaire element toe te passen in haar lay-outs.

Een exacte openingsdatum voor Fantawild Taizhou en de Vekoma Renegade-achtbaan is nog niet bekend. Maar in alle waarschijnlijkheid volgt deze later dit jaar.

Voor een volledig overzicht van alle achtbaaninversies, met bijhorend beeld en uitleg, kan je hier terecht.

 

Bron: Vekoma, rcdb.com