Eerste onride van spectaculaire Vekoma Top Gun achtbaan in Fanta Park Glorious Orient

Het Chinese pretpark  Fanta Park Glorious Orient opende onlangs de deuren.  Het park heeft drie achtbanen in haar aanbod, waarvan de spectaculairste een Top Gun Launch Coaster is van Vekoma, die de naam Fighter Jet draagt. Fansite Roller Coaster Dream deelde ondertussen de allereerste onride video van deze baan.

 

Fanta Park Glorious Orient is een pas geopend Chinees pretpark gelegen in Ganzhou. Als thema voor dit park koos men voor een mix tussen het culturele en hightech. Het park heeft tal van attracties waaronder drie achtbanen. Twee van deze achtbanen werden gebouwd door het Nederlandse bedrijf Vekoma.

 

Fighter Jet

Fighter Jet is de grootste achtbaan van het park. Het gaat om een achtbaan van het type Top Gun Launch Coaster. Deze achtbaan heeft een lengte van 912 meter en bevat een LSM lancering en vier inversies. De inversies zijn twee Corkscrews, een Rollover Camelback en Sidewinder. Het treintje kreeg het uiterlijk van een F16 straaljager en biedt plaats aan acht personen.

 

Frontline Charge

Vekoma bouwde ook de tweede, familiale achtbaan Frontline Charge. Deze is van het type Family boomerang, waarop je het ritje eerst voorwaarts en nadien achterwaarts aflegt.

 

Behalve de twee bovenstaande achtbanen biedt het park ook voor kinderen een achtbaantje aan met Sky Track. Deze is van het type Big Apple.

 

Bron en foto’s: Fantawild

Video’s: Roller coaster Dream