Dieren uit Oekraïense dierentuinen worden opgevangen in Poolse dierentuin

Naast mensen zijn ook dieren het slachtoffer van de oorlog in Oekraïne. Zo zijn er onlangs dieren aangekomen in een Poolse dierentuin in de stad Poznan. Sommige dieren komen uit de zoo van Kiev, de hoofdstad van Oekraïne. Daar is er onlangs gevochten geweest. Een andere dierentuin uit het land deelde dan weer beelden van schade door de oorlog.

 

De inval door Rusland in Oekraïne eist niet alleen menselijke slachtoffers. Ook dieren komen om in al het geweld dat er momenteel gaande is. Zo is er onlangs gevochten geweest in de dierentuin van de Oekraïense hoofdstad Kiev. Sommige dieren zijn daarom overgebracht geweest naar de dierentuin van Poznan in Polen. Van daaruit worden de dieren gebracht naar Europese dierenopvangcentrums. Zo worden twee jonge leeuwen naar het natuurhulpcentrum van Opglabbeek gebracht. De dieren die achterblijven in het Oekraïense park worden daar dag en nacht verzorgd door de aanwezige verzorgers en dierenartsen. De dieren staan er onder voortdurende stress door het vele lawaai van bomaanslagen en ontploffingen in de buurt.

Een andere Oekraïense dierentuin gelegen in Charkov, vlakbij de grens met Rusland, toonde dan weer beelden van de schade die gemaakt is door de oorlog. Zo zien we dat er kogels zijn ingeslagen in een gebouw en meldt het park dat er dieren gewond en gedood zijn. Enkele omheiningen zijn vernietigd en daarbovenop heeft het park ook nog eens last van plunderaars. 

 

Filmpje schade Feldman Ecopark:

 

Bron & foto: Zoo Poznan, Natuurhulpcentrum Opglabbeek, Feldman Ecopark