Zoo van Kiev heropent haar deuren

Het dierenpark dat gelegen is de Oekraïense hoofdstad heeft opnieuw zijn deuren geopend. Dat deelde het park op zijn sociale media.

 

Kiev Zoo is opnieuw geopend. De Oekraïense dierentuin die gevestigd is in de hoofdstad van het land deelde regelmatig een update over de dieren in het park tijdens de bombardementen op Kiev. Door de knallen waren er heel wat dieren gestresseerd. Zo bleven de dierenverzorgers dag en nacht bij de dieren om hen de beste zorg te bieden. De dierentuin kreeg ook heel wat hulp van organisaties en andere dierentuinen. Zo kreeg men van Zoo Berlin en Tierpark Berlin onlangs nog 18 ton aan voedsel.

 

In Kiev Zoo zijn er momenteel 141 geredde dieren te zien. Zo kun je er nijlpaarden, leeuwen, maki’s en andere wilde diersoorten spotten.

Het dierenpark is nu dagelijks geopend van 10u tot en met 16u30. Wel wordt er nog gewaarschuwd dat wanneer het luchtalarm afgaat, men onmiddellijk het park moet verlaten en naar een schuilkelder moet gaan.

 

Bron & foto: Kiev Zoo