Technopolis verwelkomt 6 miljoenste bezoeker met cadeaubon en vriendenabonnement

Wanneer de 6 miljoenste bezoeker over de vloer komt in Technopolis, dan gaat dat niet onopgemerkt voorbij. Daar kan Karen Depaepe uit Niel over mee spreken. Zij dacht snel even met haar 3 kids hun tickets te laten inscannen aan het onthaal, toen ze plots verrast werd met een cadeaubon van € 50 en een vriendenabonnement. Technopolis hoopt dat de ontvangst van de 6 miljoenste bezoeker het begin van een nieuwe periode inluidt, waarbij opnieuw op volle capaciteit bezoekers ontvangen mogen worden.

 

Net niet op 22e verjaardag

De voorbije weken en maanden werd in Technopolis druk uitgerekend en gegokt wanneer precies de teller op 6 miljoen zou overslaan. Heel even werd nog gedacht dat de 6 miljoenste bezoeker op zaterdag 26 februari, uitgerekend de dag waarop Technopolis 22 jaar werd, zou langskomen, maar dat bleek net niet zo te zijn.

In de plaats daarvan kwam bezoeker nummer 6 miljoen langs middenin de krokusvakantie. Karen Depaepe werd samen met haar kinderen Roan, Edem en Marte uit Niel bij aankomst verrast door enkele enthousiaste Technopolis-medewerkers die klaar stonden met een cadeaubon van € 50 en een vriendenabonnement.

We kwamen hier langs met een gratis ticket dat in de WOWbox van Technopolis zat. Het toeval wil dat niet lang geleden Technopolis een workshop is komen geven in de school van één van onze kinderen. Dat heeft zo’n indruk nagelaten, dat we wel een keertje naar Technopolis moesten tijdens de krokusvakantie.

Karen Depaepe uit Niel

 

Start van betere tijden

Het toeval wil wel dat de 6 miljoenste bezoeker werd geregistreerd op het moment dat Technopolis stilaan weer op volle capaciteit kan draaien. Nu heel wat coronarestricties opgeheven zijn, kan Technopolis voor het eerst in 2 jaar weer spreken van een succesvolle krokusvakantie.

Voor Technopolis is dat (ook financieel) goed nieuws, maar dat wil niet zeggen dat het de voorbije jaren rustig heeft zitten wachten op betere tijden.

Technopolis is blijven investeren in de vernieuwing van de tentoonstellingsruimte en heeft in sneltempo haar digitale aanbod uitgebreid met o.a. quizzen en hybride events. Verder lanceerde Technopolis op sociale media de ene videoreeks na de andere om jongeren, die het extra moeilijk hadden en vaak nog steeds hebben, ervan te overtuigen dat ze met wetenschap hun eigen toekomst in handen kunnen nemen.

 

Op naar 7 miljoen

Door de investeringen van de voorbije jaren is Technopolis helemaal klaar voor het volgende miljoen bezoekers. Het Technopolis van 2022 is niet langer het Technopolis van 2000 en dat merk je aan alles.

Het grootste verschil is dat Technopolis niet langer synoniem staat met het bekende doe-centrum in Mechelen. Het is een multimediaal merk geworden dat geassocieerd wordt met spraakmakende activiteiten zowel in als ver buiten Technopolis en online. Met een nieuw logo en een nieuwe huisstijl waar je niet zomaar naast kijkt, laat Technopolis er geen twijfel over bestaan dat het alles in huis heeft om kinderen én jongeren via eender welke weg WOW te doen schreeuwen wanneer ze ontdekken hoe geweldig wetenschap kan zijn.

Never waste a good crisis: dat was ons motto de voorbije jaren. We zijn continu nieuwe wegen ingeslagen en hebben van alles uitgeprobeerd om onafgebroken kinderen en jongeren te blijven bereiken. Van die inspanningen gaan we nu de komende jaren de vruchten plukken. De 6 miljoenste bezoeker is voor ons een symbolische mijlpaal, de start van een periode waarin we terug op volle toeren kunnen draaien om onze missie te verwezenlijken.

Ester Blockx, Marketing & Sales Director Technopolis