Historama in Europa-Park wordt omgebouwd tot interactieve attractie

Het huidige ronddraaiend theater Historama zou in de toekomst vervangen worden door een Gameplay Theater. Een interactief attractieconcept uit het assortiment van Mack Rides. Wanneer de ombouw precies zal plaatsvinden in nog niet bekend.

 

In het midden van Europa-Park, in het themagebied Luxemburg, bevindt zich een kegelvormig gebouw. In het bovenste gedeelte bevindt zich het rollercoaster restaurant Foodloop en één van de twee stations van de kleine monorail. Op de begane grond bevindt zich al meer dan 30 jaar het ronddraaiend theater Historama.

Volgens het Duitse tijdschrift Kirmes & Park Revue heeft Europa-Park plannen om het Historama te vervangen door een interactieve, darkride-achtige attractie. Het attractietype komt uit het assortiment van Mack Rides onder de naam Gameplay Theater. Momenteel zijn er van het concept nog geen verkocht.

In het Gameplay Theater nemen passagiers plaats in roterende gondels in een rug-tegen-rug positie. De gondels zijn allemaal op een ronddraaiende schijf geplaatst. Tussen de gasten vormt een grote achterwand gesloten ruimtes naar binnen en naar buiten toe. Terwijl aan de binnenzijde gebruik wordt gemaakt van fysieke scènes, wordt er aan de buitenzijde gebruik gemaakt van schermen en projecties.

Net als de komst van de het prototype The Rocking Boat Ride is het onduidelijk voor wanneer de plannen exact zijn. In ieder geval blijft het ronddraaiend theater in zijn huidige vorm in het komende seizoen nog bestaan. Europa-Park wil verder geen informatie geven.

Bron: parkerlebenis.de
Foto’s: Mack Rides