Europa-Park plant bouw van Rocking Boat ride

Europa-Park heeft bekendgemaakt dat het een Rocking Boat attractie wil bouwen. Deze nieuwe attractie is een totaal nieuw concept dat door MACK Rides ontwikkeld werd. Het is dus geen vreemde keuze dat het park één van haar eigen ontwikkelde attracties wil tonen in het park.

 

De attractie is een boottocht met een rail die zich in het water bevind. De attractie is echter zo ontwikkeld dat de bootjes kunnen schommelen tijdens de rit. Hierdoor zijn scherpe bochten mogelijk en het bootje kan ook een stukje achterwaarts afleggen. Hoe het juist werkt kan je zien in dit filmpje

 

Het concept leverde MACK Rides trouwens een Brass Ring Award op in 2021 voor beste nieuwe concept.

Waar de attractie gebouwd zal worden is nog niet geweten, ook niet of de attractie voor 2022, 2023 of zelfs later zal zijn. Voor 2022 plant het park al een renovatie van de Dschungel-Floßfahrt. Ook de attracties Flug des Ikarus und Traumzeit-Dome moeten het veld ruimen in 2022.

De kans bestaat dat de Rocking Boat ride zal gebouwd worden in Rulantica. Het park plant in 2022 namelijk haar eerste Mack Rides attractie in hun waterpark. Maar ook hierover wilde het park geen verdere informatie kwijt. Het wordt dus uitkijken naar meer nieuws dit jaar, maar voorlopig is alles mogelijk.

 

Bron & Foto Parkerlebnis