Maakt Knott’s Berry Farm plannen om een Giga Coaster te bouwen?

Het lijkt er op dat het Amerikaanse pretpark Knott’s Berry Farm bezig is met het plannen van de bouw van een Giga coaster. Deze zou een groot deel van de parking innemen, die nu gebruikt wordt door voornamelijk hotelgasten. Of de plannen effectief gerealiseerd worden, moeten we natuurlijk afwachten.

 

Knott’s Berry Farm lijkt bezig te zijn met de komst van een volgende achtbaan. Op gelekte plannen valt de lay-out te zien van een Giga Coaster. Voorlopig zijn dit natuurlijk maar plannen en is het niet zeker of deze achtbaan er daadwerkelijk zal komen, maar het is stof genoeg voor pretparkfans om te gaan speculeren.

Op de plannen vallen enkele cijfers te ontdekken, zo zal de baan een hoogte krijgen van om en bij de 100 meter en een drop van 105 meter. Momenteel zijn er twee verschillende lay-outs die de ronde doen, wat er op wijst dat er nog geen definitieve beslissing genomen werd.

De baan zou een groot deel van een parking innemen, waar voornamelijk hotelgasten parkeren, het verlies aan parkeerplekken zou opgelost worden door de bouw van een grote parkeergarage.

Bronnen: Coasterhub, Parks & Coasters Worldwide