Fun Spot America Atlanta deelt eerste virtuele onride-video nieuwe RMC achtbaan

Het kleinschalige Amerikaanse pretpark Fun Spot America Atlanta verbaasde vriend en vijand toen men de nieuwe achtbaan ArieForce One aankondigde. Het gaat om een hybride achtbaan van Rocky Mountain Construction. De achtbaan zal vier inversies bevatten. Onlangs kregen we de eerste virtuele onride-video te zien.

 

De nieuwe achtbaan komt vlak bij de hoofdingang van het park te staan, waar gasten een spectaculair uitzicht hebben op de baan met de grootste Zero-G Stall in Amerika. John Arie Jr., CEO en eigenaar van Fun Spot America, vertelt: “ArieForce One is een eerbetoon aan mijn vader en zijn passie voor vliegen. We zullen de bezoekers laten geloven dat ze de ruimte in reizen met alle airtimemomenten en gewichtloosheid die deze RMC coaster biedt”. Ondertussen kunnen we al een virtuele rit maken.

 

De statistieken

ArieForce One zal tijdens de rit van 1036,3 meter lang een snelheid behalen van 103 km/u. In totaal wordt de hybride achtbaan 47,2 meter hoog en krijgt ze een drop van 44,5 meter. Naast de spectaculaire 83° first drop komen er ook nog vier inversies in het parcours. Het gaat om een Dive Loop, een indrukwekkende Zero-G Stall, een Zero-G Roll’s waarbij je gewichtloosheid ervaart gedurende de inversie en een Barrel Roll.

Op de achtbaan komen twee ultramoderne treinen die elk 20 passagiers kunnen vervoeren. De rollercoaster kost 13 miljoen dollar en werd eens niet ontworpen door Alan Schilke maar wel door Joe Draves die ook Maxx Force in Six Flags Great America, Steel Curtain in Kennywood, GaleForce in Playland’s Castaway Cove en Lightning Run in Kentucky Kingdom ontwierp.

 

De volledige bouw van het project kan je hier volgen.

 

Bron en foto: Fun Spot America Atlanta