Foto’s: Fun um Glacis in Luxemburg & Kiermes am Duerf

Jonathan, Jos en Lennert trokken op hun Europese toer door 11 verschillende landen. Ook Luxemburg mocht niet op de planning ontbreken. Een hele hoop pretparken en rodelbanen werden bezocht en ook vandaag delen we graag enkele foto’s van hun avontuur.

 

Kiermes am Duerf

Kiermes am Duerf is een kleine kermis in Parcs de la Pétrusse in de stad Luxemburg, vlak bij het oorlogsmonument Gëlle Fra. Door corona waren alle attracties gratis en voor niets. Wij kwamen voor de achtbaan Ring Renner van de Luxemburgse exploitant Marx. Naast het mooie uitzicht en een draaimolen waren er voornamelijk eetkraampjes te vinden.

Fun um Glacis

Fun um Glacis is het corona alternatief van de Schueberfouer die normaal elk jaar in eind augustus, begin september plaatsvindt. Fun um Glacis heeft een heleboel minder attracties dan de Schueberfouer omdat alles veel verder uit elkaar staat. Wel had de organisatie de moeite genomen om de attracties een gratis standplaats te geven en de opbouwkosten terug te betalen. Hierdoor zijn er enkele grote toppers afgezakt zoals Olympia Looping, de grootste mobiele achtbaan ter wereld en Alpina Bahn, eveneens een zeer grote achtbaan gebouwd door Schwarzkopf. Ook de Bayern Kurve van Bozec is present net zoals de vrijevaltoren Hangover The Tower, de starflyer Julius Verne Tower, de XXL van KMG, de Magic Circus Circus, de Break Dance, wildwaterbaan Big Splash, een Booster en Musik Express.