Walibi Holland neemt afscheid van NeuroGen

Nieuws uit Biddinghuizen. Walibi Holland maakte onlangs namelijk bekend dat ze afscheid nemen van de VR attractie NeuroGen. NeuroGen was te vinden vlakbij de achtbaan Lost Gravity. In de attractie bezocht je een kliniek waar men beloofde je hersencapaciteit te vergroten. Na het wachten in een wachtzaal werd je naar een andere kamer gebracht waar je een VR-bril opgezet kreeg. Daar liepen allerlei zaken mis en zag je plots onder andere (verschrikkelijke) herinneringen van andere mensen. Een voor velen heftige attractie waar nu dus een einde aan komt.

 

NeuroGen was de afgelopen twee jaren al gesloten door de coronapandemie. Opvallend is dat Walibi Holland echter met geen woord rept over een mogelijk verdwijnen van The Clinic. Dit spookhuis, dat tijdens Halloween bezoekers hun eigen dood laat meemaken, bevindt zich namelijk op dezelfde locatie als NeuroGen. Tot nader bericht blijft dit spookhuis dan ook in het toekomstige aanbod, indien de pandemie dit toelaat natuurlijk. Afgelopen jaar was The Clinic ook al in een afgeslankte vorm terug te vinden, toen kon je er een Horror-diner meemaken.

Het verdwijnen van NeuroGen zal ongetwijfeld deel uitmaken van de toekomstige nieuwe zone die daar te vinden zal zijn: de Zero Zone. Verwacht wordt dat het park hier binnenkort met meer info mee naar buiten komt.

Overigens denken ze in Nederland al verder: onlangs lieten ze weten dat ze vanaf de winter van 2022 een winteropening voorzien.

 

Bron: Themeparkcentral, Looopings