Uitgelicht: T-Rex Family Coaster – Djurs Sommerland

In 2022 opende het Deense pretpark Djurs Sommerland een nieuw themagebied  dat de naam Dinosaurusland kreeg. In dit gebied kan je een rondritje vinden, een kinderspeeltuin, maar als belangrijkste attractie werd hier de achtbaan T-Rex Family Coaster geopend.

 

 

T-Rex Family Coaster is een Powered Coaster, gebouwd door Mack Rides. Dit betekent dat het treintje geen gebruik maakt van zwaartekracht, maar continu aangedreven wordt. Dit treintje kreeg als voorste wagentje een soort boor, waarmee onderzoekers door bergen kunnen boren.

De enige statistiek die momenteel beschikbaar is, is deze van de lengte, welke 400 meter is. Wie een ritje wil maken kan dat vanaf een minimumlengte van 100 cm onder begeleiding, om alleen plaats te nemen moet je tenminste 130 cm groot zijn.