Plopsa opent eerste park in Tsjechië

Na verschillende parken in België, Nederland, Duitsland en Polen, zet Plopsa nu ook haar eerste stappen op Tsjechische bodem. Afgelopen maandag werd het gloednieuwe indoorpretpark “Majaland Praha”, in de hoofdstad Praag, officieel voor het grote publiek geopend.

 

In tegenstelling tot de andere Plopsa-parken, was Plopsa hier enkel verantwoordelijk voor het ontwerp en de bouw, dit in opdracht van de KAPRAIN Group die zelf de operationele uitbating doet en met Plopsa een licentieovereenkomst afsloot.

Majaland Praha bevindt zich naast het winkelcentrum “Premium Outlet Prague Airport” (ook eigendom van KAPRAIN Group), vlakbij de luchthaven van Praag en telt een 15-tal verschillende indoorattracties waaronder een achtbaan, zweefmolen, botsauto’s en vrijevaltoren, gethematiseerd rond Maya de Bij en gericht op kinderen tussen de 2 en 10 jaar. Daarnaast vinden ook dagelijks Meet & Greets met Maya de Bij plaats.

“Met de goede ligging van het park naast het shoppingcenter en nabij de luchthaven, zijn we ervan overtuigd dat dit park een groot succes zal zijn. We geloven dan ook sterk in de combinatie van entertainment en shopping.”, aldus Steve Van den Kerkhof, CEO van de Plopsa Group.

De Plopsa Group telt ondertussen negen parken en één hotel. Ondertussen wordt ook nog volop gebouwd aan Majaland Warsaw op Pools grondgebied, dat in het voorjaar zijn deuren zal openen.