Het nieuwste Plopsa-pretpark opent de deuren op 27 december

De Belgische Plopsa Group opent binnenkort haar tiende vestiging. Het gaat om Majaland Praha in de Tsjechische hoofdstad Praag, gelegen nabij de luchthaven. Het wordt het achtste pretpark van de groep en het eerste themapretpark in Tsjechië.

 

Pop Airport

Majaland Praha is een onderdeel van het POP Airport Outlet And Entertainment Center dat ook een museum en een shoppingcenter huisvest. Het gebouw is gevestigd bij de luchthaven van Praag en is dus vlot bereikbaar met het openbaar vervoer.

 

Attracties

In een hal van 9.000 vierkante meter staan twaalf gethematiseerde attracties, samen met een theater en verschillende horecagelegenheden. De hoogste attractie is de 12 meter hoge vrijevaltoren van de Duitse fabrikant Zierer met de naam The Falling Leaf. Zierer is verder nog vertegenwoordigd in het park. Het bedrijf leverde ook ‘The Swinging Tree’, een Kontiki-attractie die we al kennen uit andere Plopsa-indoorparken. Tot slot bouwen ze er ook nog een klassieke kettingmolen en deze zal de naam ‘Butterfly Swing’ dragen.

De heftigste attractie zal ongetwijfeld de Mini Discovery zijn van de Italiaanse fabrikant Moser Rides. Deze attractie is een mini-versie van de Sledgehammer uit Bobbejaanland en werd reeds al eens gebouwd in Plopsa Indoor Coevorden en in het onlangs geopende Plopsa Station Antwerp.

Voor de kleinsten onder ons is er in het Tsjechische indoorpretpark nog een speeltuin gethematiseerd naar Maya de Bij, mini-botsauto’s, een draaimolen en een attractie met de naam ‘The Flying Frogs’. Deze laatste attractie kennen we van elk ander Plopsa-pretpark en is een Jump Around van de Italiaanse fabrikant Zamperla. Verder zal er ook nog een soft play en een grote matjesglijbaan openen in het park.

 

Achtbaan

Uiteraard huisvest het jongste indoorpretpark van de Plopsa Group ook een achtbaan. De achtbaan is een zogenaamde ‘Force Two’ van de Duitse attractiebouwer Zierer die ook andere attracties heeft geleverd voor dit project. De achtbaan is 9 meter hoog en heeft een baanlengte van 222 meter. De topsnelheid van deze rollercoaster bedraagt 39 km/u en ze zal voor veel kinderen uit Praag de eerste achtbaanervaring zijn. De minimumlengte om in te stappen bedraagt namelijk maar 1 meter.

Majaland Praha opent de deuren op maandag 27 december en zal dagelijks geopend zijn van 10:00 tot 20:00.

 

10de vestiging

Majaland Praha wordt de tiende vestiging van de Plopsa Group. Eerder openden al zeven andere pretparken. In België is dat Plopsaland De Panne, Plopsa Coo, Plopsa Indoor Hasselt en Plopsa Station Antwerp. Verder is er ook nog Plopsa Indoor Coevorden in Nederland, Holiday Park in Duitsland en Majaland Kownaty in Polen. De Plopsa Group bezit ook nog twee waterparken met Plospaqua De Panne en Plopsaqua Landen-Hannuit die beiden in België gelegen zijn. Ondertussen zijn ook in de Poolse hoofdstad de bouwwerkzaamheden voor een elfde vestiging van start gegaan met de bouw van Majaland Warschau.

 

Het volledige project kan je hier ontdekken.

 

Bron: Plopsa, Zierer, Zamperla, rcdb