Nieuwe achtbaan Tumbili gaat de hoogte in bij Kings Dominion

In 2022 zal het Amerikaanse pretpark Kings Dominion de nieuwe themazone Jungle X-Pedition openen. Blikvanger van deze zone wordt de achtbaan Tumbili. Tumbili is van het type 4D Free Spin en wordt gebouwd door het bedrijf S&S Sansei Technologies. Op foto’s kunnen we zien dat de bouwwerken momenteel de hoogte in gaan.

 

 

Kings Dominion gaat haar Safari Village-zone volledig upgraden tegen 2022. In deze zone verdween de achtbaan Volcano The Blast Coaster en de Topspin The Crypt om plaats te maken voor een grote nieuwigheid. De plek van de Topspin wordt ingenomen door de gloednieuwe achtbaan Tumbili. De bouwwerken aan deze achtbaan gingen een tijdje geleden van start en ondertussen kunnen we al heel wat supports zien rechtstaan.

Tumbili

De naam van de nieuwe achtbaan die Kings Dominion volgend jaar zal openen is bekend. Deze 4D Free Spin van de Amerikaanse attractiefabrikant S&S Sansei Technologies zal door het leven gaan als Tumbili (uitgesproken als toom-bee-lee) dat is Swahili voor aap. De achtbaan krijgt een groene track en supports in de kleuren van bamboe. Rondom de achtbaan zullen ruïnes gebouwd worden die de Monkey God-tempel voorstellen die centraal staat in de themazone Jungle X-Pedition.

 

4D Free Spin

Een 4D Free Spin is een compact achtbaanmodel waarbij de zitjes van de achtbaantrein om hun horizontale as kunnen roteren, waardoor bezoekers verschillende keren overkop kunnen gaan tijdens de rit. De term Free Spin wijst op het feit dat de bezetting van de achtbaantrein tot andere rotaties kan leiden, geen enkele rit is dus identiek.

 

 

Foto’s: Amusement Hunter Photography