Gigantische animatronics in de maak voor nieuwe darkride Gardaland

In het Italiaanse pretpark Gardaland wordt volop gewerkt aan de bouw van een nieuwe darkride die het thema van de film Jumanji zal dragen. Het wordt de allereerste attractie ter wereld die in dit thema zal komen te staan. De attractie komt in de oude hal van de voormalige darkride Ramses il Risveglio.

 

Bezoekers zullen bij Jumanji – The Adventure plaatsnemen in een voertuig in de vorm van een jeep en op pad gaan door de jungle van Jumanji. Hierbij zullen ze het moeten opnemen tegen gevaarlijke dieren, obstakels moeten ontwijken en een stenen reus verslaan. Het wordt een race tegen de tijd waarbij ze een kostbaar juweel moeten terugbrengen naar haar heiligdom en zo de wereld redden.

Onderweg komen ze vijf animatronics tegen: een kantoor dat de doorgang blijkt te zijn naar de wereld van Jumanji, een gigantisch nijlpaard, een angstaanjagende spin en de hand en hoofd van een stenen reus.

De stenen reus is de meest indrukwekkende animatronic van de vijf, deze zal de karretjes van de bezoekers proberen tegen te houden en wordt hun ergste vijand. Het hoofd wordt zo’n 6,45 meter hoog en krijgt een diameter van ongeveer zes meter. De hand zal vier meter hoog worden en drie meter lang.

 

Het ontwerpen en bouwen van deze animatronic was behoorlijk complex en vroeg veel tijd. Het initiële ontwerp werd gemaakt door het creatieve team van Gardaland. De bouw zelf wordt gedaan door het Turkse bedrijf Futuraform.

 

Bron en foto: Gardaland