Legoland Billund breidt volgend jaar uit met acht nieuwigheden

Het Deense Legoland breidt in 2022 uit met maar liefst acht nieuwigheden en 10 miljoen legostenen. Legoland meldt dat het de grootste toevoeging van Legostenen in het park is sinds 1968, het openingsjaar van het park.

 

Legoland Billund, het Lego pretpark in Denemarken gaat volgend jaar uitbreiden. Er komen maar liefst acht nieuwigheden verspreid over het hele park. De toevoeging betekent ook een toevoeging van zo’n kleine 10 miljoen Legostenen. Dit is de grootste toevoeging van het aantal Legostenen sinds het openingsjaar van het park. De nieuwigheden moeten zorgen voor een speciale ervaring waar onderdompeling, creativiteit, wauw factor en familiemomenten centraal staan. De attracties worden dus iets wat je zal moeten ervaren.

Welke nieuwigheden er komen is ook al bekend, zo is er als eerste de Legoland Gallery. In deze Gallery zal je een heleboel Lego modellen vinden gemaakt door fans. Daarnaast zal je er als bezoeker ook zelf iets kunnen bouwen. Ook de jongste bezoekers zullen kunnen bouwen, zij het met Duplo blokjes. In het park komt er ook de mogelijkheid om workshop bouwen met Lego te volgen en dit in verschillende categorieën. Zo zullen experts andere dingen leren dan kinderen of beginners. Ergens anders in het park zal je zelf een boot moeten maken die het dan opneemt tegen boten van andere bezoekers. Daarnaast is er ook nog het grote Lego rif waar je wordt meegenomen in de onderwaterwereld. En alsof dat nog niet genoeg is komen er nog 2 andere bouwervaringen waarin je onder andere monsters zal kunnen bouwen of verder zal kunnen werken aan Planet Legoland. Als laatste komt er ook nog een grote renovatie van de miniboten en worden er nieuwe Lego modellen geplaatst waaronder de Taj Mahal en het vrijheidsbeeld.

 

 

Bron & foto’s: Legoland Billund