Hellendoorn brengt eerste aflevering rond nieuwe achtbaan naar buiten

Het Nederlandse pretpark Avonturenpark Hellendoorn gaat in 2022 uitpakken met een nieuwe attractie. Het gaat om een achtbaan met draaiende karretjes, die voorheen haar rondjes maakte in Mexico. Ondertussen werd de eerste aflevering over de bouw en de verhaallijn van de achtbaan naar buiten gebracht.

 

Avonturenpark Hellendoorn, gelegen in de Nederlandse provincie Overijssel, gaat in 2022 uitpakken met een vierde achtbaan. Het gaat om een zogenaamde “spinning wild mouse”. Dit is een achtbaan met draaiende karretjes en een parcours vol haarspeldbochten. De achtbaan is tweedehands overgekocht van het voormalige pretpark La Feria Chapultepec Magico in de Mexicaanse hoofdstad Mexico City. Daar opende die in 1999 en draaide haar rondjes tot 2019 als Ratón Loco, wat Spaans is voor “Gekke Muis”.

Ratón Loco werd gebouwd door de Franse fabrikant Reverchon en heeft een lengte van 420 meter. In totaal is de achtbaan 13 meter hoog en tijdens de rit wordt er een snelheid van 46,8 km/u bereikt. Hiermee wordt het de op een na snelste en tweede hoogste achtbaan van het Hellendoorn. Per uur kunnen 900 personen een ritje maken.

 

De nieuwigheid komt te staan tussen de duikshow “Sky Pirates” en de dit jaar vernieuwde looping coaster “Balagos – Flying Flame”, die voorheen door het leven ging als Tornado. Op dit moment wordt de achtbaan gereviseerd bij het Nederlandse bedrijf Most Revisie dat net zoals Hellendoorn in Overijssel gelegen is. Het bedrijf is in de pretparksector gekend om haar vele revisiewerken bij pretparkattracties en werd opgericht door Hennie van der Most, de bedenker van Attractiepark Rotterdam.

 

Drieluik

René Peul van Avonturenpark Hellendoorn vertelt: “Deze achtbaan is niet zomaar een attractie. Het wordt het laatste hoofdstuk van een uniek drieluik. In dit themagebied streek in 2017 draak Hellendra met haar Drakennest neer en werd in 2021 de draak Balagos – de Flying Flame – gevangen door dappere ridders, om vervolgens opgesloten te worden in een diepe put op het dorpsplein. De nieuwe attractie draait om de legendarische overwinning op Balagos. We komen dus nu te weten door wie Balagos gevangen is.”

De laatste jaren heeft het Avonturenpark meer en meer aandacht gegeven aan thematisering in en rondom attracties, om zo de beleving te verbeteren. Voor de nieuwe achtbaan is er opnieuw een bijzonder creatief proces opgestart. “Het wordt de finale van ons spannende drieluikverhaal en zal een unieke belevenis worden. Met nieuwe karakters, een avontuurlijke verhaallijn, prachtige theming én eigen soundtrack. We kunnen niet wachten totdat alles af is en de gasten vanaf het voorjaar zelf de overwinning op Balagos kunnen beleven!”

Ondertussen werd ook de eerste aflevering over de nieuwe achtbaan online gezet. Daar wordt meer vertelt over de start van het bouwproces en wordt meer informatie bekendgemaakt over de verhaallijn. De volledige aflevering kan je hieronder bekijken.

 

Het volledig project kan je hier op de voet volgen.

 

Bron: Avonturenpark Hellendoorn