De leukste griezelfamilie uit Europa-Park komt naar de bioscopen in Nederland en België

Ga deze kerstvakantie met de griezeligste familie uit Europa-Park op expeditie! Om de heks Baba Yaga en butler Renfield te redden, tovert de vriendelijke familie Wensbot zich om in monsters. Als Monster Family vliegen ze onwennig en onbeholpen de hele wereld over om bestaande vrienden te helpen en nieuwe vrienden te maken. Vlieg jij met ze mee? Monster Family is een film geproduceerd door de animatiestudio van Europa-Park, Duitslands grootste attractiepark.

 

De Wensbotjes leiden een rustig leventje. Het gezin bestaat uit vader Frank, moeder Emma en de kinderen Max en Fee. Ooit heeft de heks Baba Yaga hen tijdelijk veranderd in monsters. Als deze heks op haar trouwdag ontvoerd wordt, komt de familie in actie en verandert zich ditmaal zelf om in de Monster Family. Op hun expeditie over de wereld ontmoeten ze het Monster van Loch Ness, de Yeti in de Himalaya en een muzikale King Kong. Aan het eind van de doldwaze missie komt de familie tot het besef dat ook mensen met gebreken geluk kunnen vinden. Niemand is immers perfect….

 

Monster Family is een productie van Mack Animation, een van de productiebedrijven van Europa-Park. Naast films voor het eigen park en andere attractieparken legt Mack Animation zich toe op bioscoopfilms. Producenten zijn Holger Tappe (tevens regisseur) en Michael Mack. De film is gebaseerd op het boek van David Safier. Monster Family wordt in de Benelux gedistribueerd door WW Entertainment en zal tevens te zien in bioscopen in 45 landen. De première in Nederland en België vond plaats op 15 december 2021.