Nieuwe trein Balagos – Flying Flame maakt eerste testrondjes in Avonturenpark Hellendoorn

In het Nederlandse Avonturenpark Hellendoorn legt men momenteel de laatste hand aan de transformatie van loopingachtbaan Tornado naar Balagos – Flying Flame. Nadat eerder deze maand de trein aankwam in het park, hebben nu ook de eerste testritten plaatsgevonden.

 

Het Nederlandse Avonturenpark Hellendoorn is sinds het einde van vorig jaar bezig aan de metamorfose van haar grote loopingachtbaan. De iconische gele achtbaan Tornado gaat vanaf komend seizoen door het leven onder een nieuwe naam: Balagos – Flying Flame. De baan kreeg naast een grondige onderhoudsbeurt en een nieuwe oranje kleur, ook een gloednieuwe trein. Deze nieuwe achtbaantrein werd geleverd door de Duitse fabrikant Sunkid Heeghe en kwam een aantal dagen geleden aan in het park. De oude en oncomfortabele schouderbeugels hebben plaats geruimd voor een meer elegant ontwerp met heupbeugels.

Op 18 maart was het dan zover, dan maakte Balagos – Flying Flame voor het eerst weer testrondjes, dat postte het park op haar sociale media. Opvallend is dat het park lijkt te insinueren dat de nieuwe trein sneller zou gaan dan de oude variant: “Nu tijd voor veel testritjes en het perfect afstellen van de trein. Want we willen natuurlijk met de nieuwe trein de snelheid van de Tornado overtreffen”. Of de trein effectief sneller door de baan gaat rijden dan de vorige trein (60 km/u), valt nog af te wachten. Een ander ritgevoel gaat de nieuwe trein met heupbeugels zonder twijfel leveren.

 

Tornado

Tornado werd in 1990 gebouwd door de Nederlandse achtbaanfabrikant Vekoma. De baan is 25 meter hoog, 460 meter lang en haalt een topsnelheid van 60 km/u. Twee identieke klonen van het Tornado-model zijn vandaag de dag nog te vinden in het Noorse Tusenfryd (Loopen) en in het Japanse Tokyo SummerLand (Tornado). Wanneer de vernieuwde achtbaan opent voor het publiek is momenteel nog niet bekend.

 

Bron en foto: Avonturenpark Hellendoorn