Uitgelicht: Movie Park Studios Tour – Movie Park Germany

In 2021 opende het Duitse pretpark haar achtbaan Movie Park Studios Tour. Deze achtbaan werd gebouwd in het voormalige gebouw van de Ice Age darkride. Voor de bouw van deze baan werd beroep gedaan op het Zwitserse bedrijf Intamin Amusement Rides.

 

 

Movie Park Studios Tour, ook wel gekend onder de naam Movie Park Studios, is een zogenaamde  Multi Dimension Coaster in het Duitse pretpark Movie Park Germany. De achtbaan werd gebouwd door de Zwitserse fabrikant Intamin Amusement Rides in 2021. De attractie is gelegen in de vroegere hal van de darkride Ice Age Adventure. Deze achtbaan is tevens ook een darkride die je meeneemt doorheen 12 scenes. Je stapt als het ware in een treintje dat je een tour achter de schermen van filmopnames geeft.

De attractie heeft twee verschillende lanceringen, eentje die de bezoekers vooruit lanceert en eentje die achterwaarts lanceert. Daarnaast bevat de achtbaan een draaiplatform die de treinen van 12 personen 360° laat draaien. Tijdens de rit van 532 meter behalen de 3 treinen een maximale snelheid van 60 km/u. Hierdoor wordt een capaciteit van 900 personen per uur voorzien. De baan heeft een maximale hoogte van 12 meter.

Wie een rit wil maken kan dat vanaf een minimumlengte van 110 cm onder begeleiding. Vanaf 130 cm kan men alleen plaatsnemen.