Allereerste Mattel themapark wordt gebouwd in het Amerikaanse Glendale

In Glendale in het Amerikaanse Arizona wordt begonnen aan het Crystal Lagoons Island Resort. Dit resort zal bestaan uit een waterpark, boetieks, hotels en restaurants. Maar er zal ook een themapark gebouwd worden dat in het teken staat van het Mattel speelgoed zoals Hot Wheels en Thomas de Locomotief.

 

De eerste schop voor de bouw van een nieuw groot entertainmentgebied met een lagune van 10 hectare, hotels en restaurants ging onlangs in de grond in het Amerikaanse Glendale. Het nieuwe complex krijgt de naam Crystal Lagoons Island Resort en zal tegen het einde van 2022 geopend worden. Ook komt er in dit resort een Flying Theater en 4D Cinema plus een grote concertlocatie.

 

 

Mattel Themed Adventure Park

Behalve het waterpark en de andere entertainment mogelijkheden zal het resort ook het allereerste themapark volledig aan het Mattel speelgoed openen. In het Mattel Themed Adventure Park komen meerdere attracties te staan zoals een grote indoor en outdoor kartingbaan in het teken van Hot Wheels. Ook zal er een achtbaan gebouwd worden die in dit thema komt te staan. Voorlopig is nog niet geweten welke fabrikant deze voor haar rekening zal nemen, maar op de concepttekeningen valt op dat ze er best indrukwekkend uitziet en meerdere inversies zou krijgen. Voor de jongste bezoekers zal er ook een treintje rondrijden dat in het thema van Thomas de Locomotief staat.

Bron en foto’s: Crystal Lagoons Island