Huss Park Attractions stelt nieuw type Breakdance voor

Iedereen kent de Break Dance attracties wel die Huss jarenlang bouwde. Het bedrijf stelde op de IAAPA beurs in Barcelona een nieuw type van deze klassieker voor: de Break Dance 5. Een innovatieve nieuwe versie die nog intenser zou moeten worden.

 

De meest succesvolle attractie uit het Huss gamma, de Break Dance, krijgt met de Break Dance 5 een nieuw leven. Door middel van nieuwe technieken zal gezorgd worden voor een nieuwe, ongeëvenaarde ervaring beloofd het bedrijf.

 

Center Stage

Ook nieuw bij deze versie is het feit dat de operator van de attractie een centrale plek heeft gekregen. Op deze manier zou men een betere interactie krijgen met de inzittenden en vanop deze plaats kan de operator alle speciale effecten en de rit zelf controleren.

 

Nieuw design

Door het nieuwe design creëert men ook betere thematiseringsmogelijkheden en de klant kan ervoor kiezen om de bakjes te laten voorzien van een geluidsinstallatie voor onboard muziek. Ook aan het comfort van de inzittenden is gedacht bij de nieuw ontwikkelde gondels.

De attractie bestaat uit een tienhoekige hoofdschijf, met een diameter van minder dan 18 meter. Hierop staan vijf kruisvormige gyroscopen waarop telkens vier gondels gemonteerd zijn. Zo kunnen per rit maximum 40 mensen plaatsnemen en ligt de maximale capaciteit op 1200 personen per uur.

 

Twee ritmogelijkheden

Nog nieuw is de optie om met twee wachtrijen te werken, waarbij de mensen kiezen voor een familiale ervaring of een intense ervaring. Deze wachtrijen kunnen dan weer voorzien worden van de nodige aankleding en het wachten zelf wordt een soort van voorshow.

 

Bron en foto’s: Huss Park Attractions