Funland Amusement Park sluit achtbaan Funlandasaurus

Het Engelse pretpark Funland Amusement Park heeft een van haar achtbanen gesloten. Funlandasaurus, een familieachtbaan, werd op het einde van vorig seizoen gesloopt en zal in 2020 dus niet meer openen. De achtbaan stond al zo’n 11 jaar in het park.

 

Het Engelse pretpark Funland Amusement Park had tijdens de afgelopen jaren twee rollercoasters in haar park staan. Het ging over een kinderachtbaan met de naam Funlandasaurus en een grotere achtbaan Runaway Mine Train. Deze laatste is een wilde muis achtbaan.

Het is de kinderachtbaan Funlandasaurus die verwijderd werd uit het park. Deze stond al sinds 2008 in het park en kwam over van Drayton Manor, waar de rollercoaster van 1984 tot 2007 door het leven ging als Super Dragon. Het gaat over een Super Dragon MD31 van de Italiaanse fabrikant Pinfari.

Dit is een soort Big Apple-achtbaan, maar met een leukere lay-out dan de klassieke Big Apple. Hier gaat de lift hill diagonaal naar boven, in plaats van recht naar boven. Dit zorgt ervoor dat het vervolg van het parcours spannender is. Helaas zijn er nu nog maar drie operationele exemplaren van dit model in de hele wereld. Eentje is Dragen in het Deense pretpark Tivoli Friheden. De andere twee staan in Britse parken met Dragon Challenge in Barry Island Pleasure Park en Super Dragon in Treasure Island Amusement Park.

Bron: rcdb

Foto’s: Benjamin Hellinckx