Runaway Mine Train is de nieuwe achtbaan van Funland Amusement Park

Het Britse pretpark Funland Amusement Park gelegen in het graafschap Hamshire (Zuid Engeland) heeft op 27 februari een nieuwe achtbaan geopend. Hiermee bied het park nu 3 achtbanen aan.

 

Funland Amusement Park heeft er een nieuwe achtbaan bij. Runaway Mine Train is een wilde muis achtbaan die opende op 27 februari in het park. De wilde muis werd gebouwd door het Italiaanse L&T Systems en een ritje op de achtbaan duurt 1 minuut en 20 seconden.

De achtbaan is afkomstig van een ander Engels pretpark, Gulliver’s Warrington, dat 400 kilometer verder ligt tussen Liverpool en Manchester. Daar deed de achtbaan zijn rondjes als Wild Mine Ride van 1999 tot en met 2015.

 

Buiten Runaway Mine Train staan er nog 2 andere achtbanen, deze zijn meer gericht op de kleinere kinderen. Super Dragon is een Big Apple achtbaan van het Italiaanse Pinfari maar dan met een draak als treintje in plaats van een worm, deze achtbaan werd in 2008 overgekocht van Drayton Manor. De andere achtbaan is Woody’s Children’s Roller Coaster van het Italiaanse Cavazza Diego. Woody’s Children’s Roller Coaster is een Super Nessi Junior Coaster.

Het pretpark heeft ook tal van andere attracties. Zo is er in het park een breakdance, een Log Flume (boomstammetjes), botsauto’s, een drop toren, theekopjes en nog een aantal andere leuke attracties.

 

Bron: funland, rcdb