Yomiuriland sluit bijzondere Stand-Up Coaster voorgoed

Het Japanse pretpark Yomiuriland heeft haar achtbaan Momonga Standing and Loop Coaster voorgoed gesloten. Deze achtbaan was de enige achtbaan in de wereld die een combinatie was van een Stand-Up Coaster en een Sit Down Coaster.

 

Slecht nieuws uit Japan. Daar heeft Yomiuriland besloten om haar bijzondere achtbaan Momonga Standing and Loop Coaster voorgoed te sluiten. Het gaat om een 25 meter hoge looping coaster die gebouwd werd in 1979 door de Japanse fabrikant Togo als normale Sit Down Coaster. In 1982 werd een van de twee treinen omgevormd naar een trein met staande plaatsen. Hierdoor werd het de enige achtbaan in de wereld dat tegelijkertijd een Stand-Up Coaster was alsook een Sit Down Coaster.

De achtbaan bleef 40 jaar in het park staan, maar Yomiuriland heeft nu besloten de achtbaan definitief te sluiten. Het was op 20 september 2021 dat de achtbaan haar laatste rondjes maakte. Hiermee verdwijnt een icoon in de achtbaanwereld.

 

Yomiuriland plant binnenkort eveneens een nieuwe achtbaan te openen. Het gaat om Space Factory, de eerste Family Suspended Coaster die de Duitse fabrikant Gerstlauer Amusement Rides zal bouwen. De achtbaan komt indoor te liggen en zal een parcours hebben van 550 meter. In totaal zal er een snelheid van 38,9 km/u bereikt worden en is er een maximale hoogte van 15,5 meter. Space Factory werd op een andere plaats gebouwd dan waar Momonga Standing and Loop Coaster stond.

 

Bron: rcdb

Foto: Jeremy Thompson (Wikipedia)