Parques Reunidos sluit Frans waterpark Aqualud du Touquet voorgoed

Het Franse waterpark Aqualud du Touquet zal nooit meer heropenen, het park was sinds de coronacrisis gesloten en het was onduidelijk wanneer het zou heropenen. Ondertussen kwam het nieuws naar buiten dat de pretparkgroep Parques Reunidos het park verkocht aan een vastgoedmakelaar.

 

Het doek is voorgoed gevallen over het Franse waterpark Aqualud du Touquet, gelegen in het departement Pas-de-Calais. Het park sloot al omwille van de coronacrisis en zou mogelijk heropenen in het begin van juli, dit is echter nooit gebeurt. In plaats daarvan blijkt het park verkocht te zijn aan een vastgoedmakerlaar die er een hotelcomplex zal bouwen.

Aqualud opende in 1995 in Le Touquet Paris-Plage en moest door haar innovatieve aanbod zorgen voor meer toerisme in de regio. De oorspronkelijke eigenaar mikte op 250.000 bezoekers per jaar, maar haalde er amper 100.000. In 2005 nam Laurent Bruloy het park over en kon de bezoekersaantallen doen stijgen tot 200.000 maar besloot in 2007 het park door te verkopen aan de Spaanse pretparkgroep Parques Reunidos.

In het voorjaar van 2022 zal de afbraak van het park van start gaan, in 2024 moet het hotel geopend worden.

 

Bron: parcsactus

Foto: Aqualud