Sfeerverslag: Walibi Holland – 24 juli 2021

Mijn vrouw en ik besloten op zaterdag 24 juli naar het Nederlandse Walibi te gaan. Walibi Holland heeft enkele top achtbanen waaronder Untamed en Goliath. Daarnaast vind je er nog allerlei toffe achtbanen en attracties, reden genoeg voor een daguitstap naar Walibi Holland.

 

Iets voor 10 uur kwamen we aan op de parking en zagen we dat het alweer een drukke dag zou worden. In Walibi Holland gebeurd het aanschuiven virtueel via jouw gsm. Daarna kan het gebeuren dat je nog enkele minuten zal moeten aanschuiven in de fysieke wachtrij. Ik ben hier totaal geen fan van doordat de wachttijden heel snel kunnen oplopen tot zelfs meer dan 2 uur. Ook deze zomer was er al veel te doen rond de hoge virtuele wachttijden daarom besloten mijn vrouw en ik een Fast Lane premium unlimited te kopen. Hiermee konden we de virtuele wachttijden overslaan en onmiddellijk aanschuiven in de normale wachtrij.

Ondertussen liepen we onder iconische boog van Walibi Holland door en kwamen we terecht bij wat ik de mooiste zone van het park vind. Overal zie je felle kleuren schitteren in de zon, er staat een wagen volledig ingepakt met mos en je vindt er de Guest Service. De Guest Service is belangrijk als het jou niet lukt om attracties te reserveren of als in ons geval de fastpass die je gekocht hebt maar niet kunt activeren. We hadden wel 1 probleem, er stond een wachtrij van een halfuur om binnen te kunnen want blijkbaar waren we niet de enige met een probleem. Gelukkig werd alles vrij snel terug opgelost en konden we beginnen met #hardgaan in Walibi Holland. Ondertussen zagen we de mascotte van het park iedereen verwelkomen.

Hannelore heeft nog nooit een ritje gemaakt op Condor, de SLC Vekoma achtbaan van het park. Een vergelijkbaar type vind je in het zusterpark Walibi Belgium, namelijk Vampire. Condor staat in de Benelux en ver daarbuiten bekend als één van de slechtste achtbanen ooit gemaakt. De achtbaan zelf is erg ruw en heeft rare knikken waardoor je langs alle kanten een beuk of een duw krijgt. Walibi Holland heeft daar dit jaar proberen verandering in te brengen door de beugels aan te passen. Ik kan zeggen dat het een kleine verbetering is maar dat het toch nog steeds een erg ruwe achtbaan blijft. Wat wel leuk is, is de omgeving want hier hebben ze ook het festivalthema doorgetrokken en ergens vind ik het een prima resultaat.

Wanneer we in Walibi Holland zijn proberen we altijd eerst de achtbanen af te vinken en ook vandaag is dit het geval. De volgende achtbaan die we deden ligt in de vernieuwde Speed Zone en dat is natuurlijk Goliath. Deze Megacoaster is nog steeds 1 van mijn lievelingsachtbanen, vooral op het einde bij die kleine airtimeheuveltjes. Wachten hoefden we gelukkig niet te doen en we hadden geluk want we mochten helemaal achteraan plaatsnemen. Op de achterste rij beleef je de airtime extra intens en neem je de eerste drop in volle snelheid naar beneden. Zoals altijd levert Goliath een soepele rit af.

In dezelfde zone vindt je ook G-Force, een Enterprise van Huss. Hier moest ik toch wel een ritje op maken.

Na al dat draaien werd het tijd om eens te gaan kijken naar die andere top achtbaan van het park. Ik heb het dan natuurlijk over Untamed en die kan je vinden in het gebied Wilderness. Dit gebied is een plek waar de natuur gecontroleerd vrij spel krijgt van het park waardoor je heel wat onkruid en dergelijke mag verwachten. Iets waar ik in het begin niet echt fan van was maar ondertussen zijn we 3 jaar verder en moet ik toegeven dat de wachtrij er toch erg mooi begint uit te zien. Natuurlijk is het mooiste zicht dat je krijgt de achtbaan Untamed.

Untamed is een RMC hybride achtbaan, hiervan vind je er maar 3 in Europa. Er staat er nog 1 in Zweden en de andere vind je in Polen. RMC achtbanen zijn steevast echte toppers met enkele unieke elementen. Ook hier is dit het geval, dit in combinatie met 5 inversies en 14 airtime-momenten. Een ritje op Untamed is iets wat nooit verveelt, de eerste drop is fantastisch en de inversies worden bijzonder soepel genomen. Hopelijk krijgt België ook ooit zijn eigen RMC.

Ondertussen maakten we nog een tweede ritje op Untamed en Goliath. Daarna besloten we de rapid river van het park te gaan doen. El Rio Grande dat ook in het gebied Exotic ligt, waar we eerder al Condor deden is ook volledig aangepakt geweest met flashy kleuren. De nieuwe look van deze zone vind ik alvast geslaagd en straalt een zomerse sfeer uit. Ook de wachtrij van de rapid is aangepakt want tussen het groen door vinden we enkele leuke spots om een foto van te nemen. El Rio Grande zelf is voor ons nog steeds een te droge rapid. Iedere keer kom ik hier kurkdroog uit. In een rapid verwacht ik wel nat te worden maar dat is helaas hier niet het geval.

De klok sloeg ondertussen al 13 uur en we moesten nog eten. Dit deden we aan een frietkraam in de buurt van de boomstammen. Tijdens het eten zagen we al dat de achtbaan Lost Gravity naast de boomstammen niet open was.  Jammer, maar dit was ons al op voorhand gezegd geweest en echt erg vond ik het niet. Wanneer we gedaan hadden met eten besloten we de boomstamattractie, hier Crazy River genaamd eens uit te proberen. Er zit een kleine drop achterwaarts en 1 grote drop voorwaarts waar je erg nat kan worden. Heel tof als je het mij vraagt waardoor we direct erna nog een ritje maakten.

We zetten koers richting de achtbaan Speed of Sound. Zo kwamen we langs de gesloten achtbaan Lost Gravity en besloot ik enkele foto’s te nemen.

Ook nam ik enkele foto’s in Walibi Playland en van de kinderachtbaan Drako waar er een immens lange wachtrij voor stond.

Zo bereikten we uiteindelijk Speed of Sound, een Vekoma Boomerang met on board muziek. Iets wat ze van mij gerust ook mogen installeren op de Boomerang in Bellewaerde of op de Cobra in Walibi Belgium. En na een ritje op Speed of Sound kan ik alleen maar concluderen dat dit voor mij nog steeds de beste Boomerang achtbaan is die ik al heb gedaan. Een erg soepele rit in vergelijking met andere Boomerangs.

Ondertussen waren we zo het park rondgewandeld en kwamen we terug uit aan de in- of uitgang van het park. Aan de ingang van het park vind je nog Xpress: Platform 13 terug. Dit is een lanceerachtbaan met een prachtige wachtrij volledig gemaakt in een Underground thema. Zo wordt je zelfs even bijna aangereden door een tram. Deze achtbaan sloegen wij wel over omdat we nog een ritje wilde gaan maken op Goliath en Untamed.

De dagen sloten we af met nog enkele ritjes op Untamed en Goliath om dan rond 16u terug huiswaarts te keren. Mijn mening over Walibi Holland blijft nog dezelfde, het park heeft 2 hele goede achtbanen en enkele relatief goede achtbanen. Qua sfeer verkies ik nog steeds parken als Efteling en Toverland, dit omdat men daar meer inzet op thematisatie en themagebieden/ thema-attracties, iets wat ik in Walibi Holland nog steeds mis. Toch zal ik het park in de toekomst nog wel bezoeken met als hoofdreden Untamed en Goliath!