Linnanmäki presenteert boekenreeks ter ere van 70-jarig bestaan achtbaan Vuoristorata

Het Finse Linnanmäki heeft ter ere van de 70ste verjaardag van Vuoristorata een boekenreeks voor kinderen gelanceerd. Vuoristorata werd in 1951 geopend en is tot op heden de populairste attractie van het park. De serie telt voorlopig twee boeken, het is nog niet duidelijk of er meer boeken volgen.

 

In 1951 werd de houten achtbaan Vuoristorata geopend en was destijds de grootste achtbaan van de Scandinavische landen. De naam Vuoristorata betekent “achtbaan” in het Fins. Al van in 1951 is het de populairste attractie van het park. De achtbaan heeft nog een handmatig remsysteem want de treinen worden afgeremd door een zogenaamde “brakeman”. Deze persoon neemt achteraan de trein plaats en remt de trein af waar nodig.

 

Doordat de achtbaan 70 jaar bestaat presenteert Linnanmäki een boekenreeks voor kinderen. Voorlopig telt de reeks nog maar 2 boeken met telkens de achtbaan in een soort van hoofdrol. Wie een boek koopt, steunt hiermee ook het goede doel want voor ieder boek dat verkocht wordt, wordt er telkens 1 euro gedoneerd aan een stichting die zich inzet voor kinderwelzijn.

 

Bron & foto: Linnanmäki & Wikipedia