Sfeerverslag: Walibi Holland – 25 juli 2020

Sinds enkele weken zijn de Belgische landgrenzen opnieuw geopend. De Belgische pretparken bleven nog eventjes langer dicht, dus besloten Themeparkfreaks Lennert, Jos en ikzelf naar Walibi Holland te trekken voor de nodige dosis achtbaanfun.

 

Op donderdag 25 juni reden Lennert en ik naar Walibi Holland, waar we ook Jos zouden ontmoeten. We hadden op voorhand netjes ons ticket gereserveerd en konden vlot naar binnen. Aan de ingang leek het best druk, maar eenmaal in het park viel het erg goed mee. Het is duidelijk dat Walibi Holland al een tijdje ervaring heeft met mensenmassa’s in coronatijden, want we werden snel en vriendelijk bediend.

 

Walibi Holland werkt met een virtueel wachtrijsysteem. Bij je reservering krijg je een link waarmee je de wachttijden van de grote attracties kan zien en een plek in de virtuele wachtrij kunt reserveren. Je kunt slechts één reservatie tegelijk hebben en krijgt eenmaal je wachttijd verlopen is 30 minuten de tijd om je te melden bij de ingang van de desbetreffende attractie. Daarna moet je soms nog enkele minuten in de fysieke wachtrij wachten.

 

Wij reserveerden bij aankomst meteen een ritje in Untamed, mijn persoonlijk favoriete achtbaan. RMC heeft de oude Robin Hood vorig jaar omgetoverd tot een meesterwerk en ook dit jaar kan ik er maar geen genoeg van krijgen. We besloten dus snel nog een ritje te maken, zeker nu het hier nog erg rustig was.

 

Het werd stilaan drukker, dus gingen we verder het park in richting Goliath. Een voordeel van het virtueel wachtrijsysteem is dat je al een volgende reservering kan maken terwijl je in de korte fysieke wachtrij staat van de vorige attractie. Veel mensen lijken het niet te weten, maar wij maakten er maar al te graag gebruik van, waardoor we meteen konden doorlopen toen we bij Goliath aankwamen. Ook deze achtbaan blijft me met zijn heerlijke airtime bekoren. Bovendien werd afgelopen winter het station opgeknapt als deel van de herthematisering van de Speed Zone. Ik vind het persoonlijk enorm jammer dat de vorige soundtrack er niet meer speelt, maar de opknapbeurt zelf ziet er wel erg netjes uit.

 

We maakten een reservering voor Space Shot en aangezien we nog even moesten wachten, keken we rond in de vernieuwde Speed Zone. Het ziet er erg strak en leuk gedaan uit, waardoor het perfect past in de nieuwe stijl van Walibi Holland. We maakten ook een ritje in G-Force, die eveneens vernieuwd werd. Space Shot zelf blijft een leuke shot ‘n drop toren, al is het zeker niet de krachtigste. Ook deze attractie werd vernieuwd en kreeg onder andere een nieuwe kleur en nieuwe geluidseffecten.

 

Na ons ritje Space Shot maakten we een reservering voor Xpress: Platform 13. Omdat we hier eventjes geduld moesten hebben, maakten we een ritje in Blast. Wie al eens op een warme dag in het park is geweest, weet dat er dan extra watereffecten toegevoegd worden aan de rit. Het was vandaag maar liefst 30 graden, dus dat de fonteinen niet enkel dienen als visueel spektakel maar ook als douche, vonden we niet zo erg. Bovendien was de rit zelf ook zeer lang.

 

Onze reservering van Xpress was ondertussen ingegaan, dus begaven we ons naar de ingang van het park voor een ritje. De walkthrough voor de rit is nog steeds één van mijn favoriete ervaringen in het park. De rit zelf vond ik persoonlijk een beetje ruw, maar ik kan er zeker nog van genieten.

 

We merkten dat er bij El Rio Grande door het mooie weer een behoorlijk lange wachtrij stond, dus reserveerden we daar en gingen we ondertussen iets eten bij Club W.A.B. Na het eten stapten we vlotjes in bij de rapid river. Sinds hij nieuwe boten van Hafema heeft, is hij helaas totaal niet meer wild en kom je er vrijwel nooit nat uit. Gemiste kans, zeker op warme dagen als vandaag.

 

Speed of Sound was de volgende grote attractie die we wilden doen, dus maakten we daarvoor een reservering. Om intussen de tijd te doden, maakten we een rondje op Drako, de kinderachtbaan van het park. Handig dat er in Walibi verschillende attracties zijn waarvoor de capaciteit hoog genoeg is zodat je er niet of nauwelijks voor moet wachten. Op die manier is er genoeg te doen terwijl je reservering voor een grotere attractie loopt. Na Drako stapten we ook nog in bij Spinning Vibe, een attractie die mij elke keer opnieuw positief verrast. Daarna was het dus tijd voor ons ritje op Speed of Sound. Ik ben geen heel grote fan van Vekoma Boomerangs, maar deze is zonder twijfel mijn favoriet en doe ik elk bezoek opnieuw met plezier.

 

De laatste grote achtbaan die we nog graag wilden doen was Lost Gravity. We moesten echter nog even geduld hebben, dus maakten we vanwege het warme weer een rondje op de Splash Battle. Aangezien we mochten blijven zitten, werd één ritje er al snel twee. Ook de flatride Tomahawk kreeg een bezoekje van ons. Daarna was onze virtuele wachttijd verlopen en konden we instappen in Lost Gravity, de eerste Mack Rides Big Dipper die ooit gebouwd is.

 

Het was nog steeds erg warm en we besloten opnieuw verkoeling te zoeken, ditmaal bij Crazy River. De virtuele wachttijd was slechts tien minuten, die we nuttig besteed hebben door een ritje te maken op de Walibi Express, het treintje dat een toertje door het halve park maakt. Daarna namen we plaats in Crazy River, de erg leuke log flume van het park. Het is een kopie van Flash Back in Walibi Belgium, die er thematisch wel een stuk beter uitziet dan Crazy River. Misschien is dit wel één van de volgende attracties die een nodige opknapbeurt krijg in Walibi Holland?

 

We zagen dat de virtuele wachtrij van Goliath erg kort was, dus besloten deze opnieuw te reserveren. Daarna wilde Jos graag een ritje maken in Condor. Lennert en ik laten die achtbaan liever links liggen en gingen in de plaats een rondje maken in La Grande Roue, het reuzenrad van het park. Deze bied je prachtige uitzichten over het verrassend groene park en de verschillende grote achtbanen.

 

We hadden graag nog een ritje op Untamed gemaakt vandaag, maar helaas viel deze niet meer te reserveren. In plaats daarvan reserveerden we Xpress: Platform 13, waarbij de virtuele wachtrij verwaarloosbaar was. Vervolgens reserveerden we meteen Speed of Sound, waarbij eveneens nauwelijks een wachtrij te vinden was.

 

Na onze reservering bij Speed of Sound dachten we dat onze dag erop zat, maar we konden nog reserveren bij Goliath. We twijfelden geen seconden en reserveerden meteen onze plek. Terwijl iedereen zich naar de uitgang begaf, moesten wij nog een behoorlijk stuk wandelen naar helemaal achter in het park. Voor zo’n topachtbaan als Goliath hebben we dat echter met veel plezier over. Het was dan ook heerlijk om de dag af te sluiten op dit beest van Intamin!

 

Onze dag in Walibi Holland zat erop en we hebben een erg leuke dag gehad. De winterstop heeft dit jaar extra lang geduurd en de zomer zal er helemaal anders uitzien, waardoor ik dubbel zo hard geniet van elk pretparkbezoek dat ik in deze rare tijden kan maken. De coronamaatregelen in het park waren erg goed geregeld. Daarnaast ben ik ook grote fan van het virtueel wachtrijsysteem. Ondanks dat de wachttijden soms best wel kunnen oplopen, merk je er weinig van omdat je niet fysiek staat te wachten. Ik kijk er naar uit om dit park snel weer eens opnieuw te bezoeken!