Drayton Manor opent nieuwe themagebied Adventure Cove

Het Engelse Drayton Manor heeft op 30 juli haar gloednieuwe themazone Adventure Cove officieel geopend voor het publiek. In het havenstadje hebben verschillende bestaande attracties een opknapbeurt gekregen en werd ook een nieuwe zweefmolen geïnstalleerd. Over de opening van de vernieuwde Rapids River is nog niets bekendgemaakt.

 

Drayton Manor, gelegen in het Engelse Staffordshire, werd vorig jaar overgenomen door de Belgische Looping Group na jaren van financiële moeilijkheden. De investeringsgroep liet er geen gras over groeien en hun eerste grote opknapbeurt opende op vrijdag 30 juli officieel haar deuren: het nieuwe themagebied Adventure Cove. Adventure Cove wordt gekenmerkt als een kleurrijk havenstadje aan de rand van het water. Alle reeds bestaande attracties in dit themagebied, zoals de Stand-Up achtbaan Shockwave, waterattracties Stormforce 10 en Frisbee-attractie Maelstrom kregen een nieuw logo en nieuwe kleuren om in het nieuwe gebied te passen.

Op de plek waar de voormalige achtbaan G-Force te vinden was, heeft het park dit jaar een gloednieuwe zweefmolen van de Duitse fabrikant Zierer neergezet. Wave Swinger is ook volledig mee in het nieuwe mariene thema gegoten met felle kleuren en enkele zeesterren en schelpen. Ook is er een grote speeltuin geplaatst in het gebied met de naam Tidal Towers. Daarnaast heeft het park ook het restaurant Chicken Diner in Adventure Cove grondig vernieuwd en heeft het park een eigen radiostation het leven in geroepen: Adventure Cove FM. Het park beschrijft het radiostation als “funky vibes, grappige mopjes en verscheidene verrassingen die een volledige dag worden uitgezonden tijdens het ontdekken van Adventure Cove”.

Rapid River

De grote afwezige tijdens de officiële opening van Adventure Cove is de vernieuwde Rapid River attractie. Deze wildwaterbaan werd in 2017 gesloten nadat een dodelijk ongeluk had plaatsgevonden. De voorbije maanden werd ook deze attractie volledig gerenoveerd, met nieuwe thema-elementen en zelfs nieuwe boten van de Liechtensteinse fabrikant Intamin Amusement Rides. Wat de stand van zaken is bij de Rapid River en wanneer deze wordt toegevoegd aan het attractieaanbod van Adventure Cove is momenteel nog niet bekendgemaakt door het park. 

 

Bron en foto’s: Drayton Manor, Theme Park Worldwide