Sfeerverslag: Nigloland – 28 mei 2022

Vandaag staat het Franse pretpark Nigloland op het programma. Het park heeft maar liefst 6 achtbanen waaronder een Mega Coaster van Mack Rides. Vorig jaar heeft het park ook een waterachtbaan geopend die in het teken staat van een mythisch monster. Wij zijn alvast klaar voor een mooie dag in La Douce France.

 

Na een rit van bijna 4 uur, bereiken we de parking. We zijn kennelijk iets te vroeg want de hele parking is nog leeg. Om 10u opent het park zijn deuren, maar voor we binnen kunnen moeten we nog door een veiligheidscontrole. Uiteraard leverde dit geen problemen op en staan we iets na 10u al bij de eerste attractie.

Als eerste proberen we Krampus Expedition uit. Dit is de waterachtbaan die het park vorig jaar heeft geopend. De attractie is vernoemd naar het mythisch monster Krampus. Net voor je in het water landt, raas je door de mond van Krampus heen. De rit telt 1 grote drop, die wel best nat te noemen is. Het was alvast een frisse start van onze dag!

Krampus Expedition ligt aan de achterkant van het park. Onderweg naar deze waterachtbaan kwamen we al 2 andere achtbanen tegen. De eerste is een wilde muis achtbaan. Net naast de Wilde muis vinden we Noisette Express, een familie achtbaan. Beide achtbanen zijn prachtig gedecoreerd, met veel plezier testen we deze achtbanen dus uit.

Nigloland heeft een heleboel flatrides en kinderattracties. Zo ook deze rondrit met egeltjes. Hannelore en ik besloten alvast een ritje te maken op deze leuke attractie.

Het park heeft ook een kleine monorail waarmee je een klein stukje van het park verkennen. Ook de leuke molen die je kan vergelijken met de Dumbomolen uit Disneyland of de Bloemenmolen uit Plopsaland, konden we niet links laten liggen. De gondels zijn veranderd naar bijen.

Na de wondere wereld van de bijen, gaan we terug in de tijd. Naar de oertijd om precies te zijn, toen dinosaurussen de hele wereld veroverd hadden. Nigloland heeft een walkthrough attractie waar je in de bossen dino’s kunt spotten. Wat het extra leuk maakt is dat voor je de attractie betreedt, er een kleine voorshow is.

Ondertussen hebben we wel wat genoeg gekregen van de kleinere attracties en besluiten we koers te zetten naar Alpina Blitz. In de omgeving van deze Mega Coaster staat er ook een reuzenrad. Uiteraard mochten we deze attractie niet overslaan. Bovenin hebben we alvast een prachtig zicht op het park.

De langste wachtrij van vandaag vinden we uiteraard bij Alpina Blitz. Zoals eerder vermeld is dit een Mega Coaster van Mack Rides. De achtbaan heeft een hoogte van 33 meter en haalt een snelheid van 83 km/u. Desondanks dat de cijfers van de achtbaan spectaculair ogen, vond ik hem toch wat tegenvallen. De achtbaan heeft bijna geen airtimemomenten en van de snelheid merk je niet veel. Het beste aan de rit vond ik de eerste drop, al was die nu ook niet zo spectaculair. Ik zou voor Alpina Blitz niet meteen terugkeren naar het park. Gelukkig heeft het park nog andere leuke attracties.

Aan de rechterkant van het park hebben we alle attracties gehad, we zetten dus koers naar de linkerkant. Daar vinden we de boomstammetjes terug en aangezien men hier vandaag niet echt fan van is, besluiten we een ritje te maken. De rondvaart telt 1 drop, waarvan je natuurlijk nat wordt.

Naast de boomstammetjes vinden we de volgende achtbaan. Ook dit is een achtbaan gebouwd door Mack Rides. Gold Mine Train is een powered coaster met een western thema. Het station bevindt zich in leuk cowboydorpje, aan theming geen gebrek in dit park.

Wat verderop vinden we King of Mississippi, een rondvaart zoals je die ook kan doen in Disneyland Paris of Europa-Park. Hier vinden we echter geen Big Thunder Mountain of Afrikaanse hutjes terug maar een bosrijk gebied met enkele elanden, beren en andere dieren.

In een afgelegen hoekje van het park vinden we een Disk’O Coaster. De attractie heet Grizzly en staat zoals de naam al doet vermoeden in het teken van beren. Gelukkig heeft men hier wel gekozen voor de variant zoals in Plopsaland De Panne. Dan zit er tussen de 2 schansen een heuvel in.

Het is tijd voor het hoogtepunt van de dag. Dat hoogtepunt mag je vrij letterlijk nemen want ik ga een ritje maken op een vrijevaltoren van maar liefst 100 meter hoog! Bovenaan krijg je een fantastisch uitzicht over het park en zijn groene omgeving. De val vond ik wat tegenvallen, hij heeft duidelijk niet de kracht van de Dalton Terror in Walibi Belgium.

Een groot pretpark is nooit compleet zonder een indoor achtbaan en dat hebben ze in Nigloland begrepen. Spatiale Experience is een achtbaan die je meeneemt naar de ruimte. Langs sterren en kometen scheur je door het heelal heen. De achtbaan vond ik niet zo comfortabel want de rit was vrij ruw.

Ons rondje doorheen het park is gedaan dus besluiten we nog enkele kleinere attracties uit te testen. Zo is er een rondrit met tractortjes waar je langs enkele dieren en echt geplante gewassen rondrijdt. Desondanks dat het een leuke attractie is, zal vooral de wachtrij mij bij blijven. Om de minuut speelt er namelijk een leuk muziekje met Franse tekst. Jammer genoeg is mijn Frans niet zo goed want het is duidelijk een meezinger.

De dag sluiten we af met de Africa Cruise. We varen langs allerlei Afrikaanse dieren die duidelijk honger hebben. De leeuwen eten er van een vers gevangen zebra en een neushoorn valt enkele avonturiers aan. De cruise was dus zeker spannend!

Het is altijd leuk wanneer je een pretpark voor de eerste keer bezoekt als die de verwachtingen inlost. Dit is het geval voor Nigloland want ik heb me vandaag prima vermaakt. Het park is heel goed onderhouden, groen en prachtig gedecoreerd. Ook het aanbod van attracties is super, er is namelijk voor elk wat wils. Alpina Blitz vond ik zoals eerder vermeld wat tegenvallen maar er zijn nog genoeg andere topattracties in het park. Ben je hier eens in de buurt, dan kan ik je alleen maar aanraden om het park eens te bezoeken. Au Revoir, Nigloland.