Dragon Valley Nanjing test nieuwe Vekoma Shockwave launched coaster

Dragon Valley Nanjing wordt een groot nieuw pret- en waterpark, dat grotendeels indoor zal worden. Het park zal tal attracties gaan aanbieden en er komt ook een hotel. Onder de attracties kun je drie achtbanen ontdekken, waarvan eentje gebouwd werd door Vekoma en volop getest wordt.

 

Alsof China nog niet genoeg pretparken heeft, opent in de gemeente Nanjing opnieuw een groot project. Wanneer dit precies zal openen is nogal onduidelijk, sommige bronnen vermelden 2021 andere dan weer 2022.

Het park wordt momenteel gebouwd op een voormalige mijnsite. Het zal grotendeels indoor gebouwd worden en behalve een attractiepark ook een waterpark krijgen. In het attractiepark zullen alvast drie achtbanen geopend worden.

Onder de drie achtbanen bevindt zich een Skyloop achtbaan, die niet door Maurer gebouwd wordt, maar door het Chinese bedrijf Beijing Shibaolai Amusement Equipment. Verder zal een duellerende Junior Coaster geopend worden, welke gebouwd werd door Golden Horse.

Maar de achtbaan waar het in dit artikel over gaat is er eentje van Nederlandse makelij. Vekoma mocht voor dit park namelijk een Shockwave launched coaster leveren. Dit type kennen we ook van Abyssus, die dit jaar zal openen in het Poolse Energylandia. Dit type bevat twee LSM-lanceringen, een looping, een Batwing inversie en twee Corkscrews. De testritten op deze achtbaan zijn volop bezig.

 

 

Bron: VH Coasters, RCDB

Foto’s: Dragon Vally, VH Coasters