Big Dipper volop in opbouw bij Luna Park Sydney

Het Australische Luna Park Sydney pakt dit jaar uit met maar liefst negen nieuwe attracties: een investering van maar liefst 30 miljoen dollar. Bij deze nieuwe attracties zit ook de nieuwe blikvanger van het park: Big Dipper, de allereerste Single Rail Coaster van Intamin. De bouw van deze nieuwe achtbaan is momenteel in volle vaart.

Luna Park Sydney verraste vorig jaar vriend en vijand met de aankondiging van een complete parkrenovatie en de komst van negen nieuwe attracties, waaronder drie nieuwe achtbanen. Dit alles brengt een totaal prijskaartje van 30 miljoen dollar met zich mee. De twee kleinste achtbanen Little Nipper en Boomerang zijn reeds volledig opgebouwd. De ene is een Single Helix-achtbaan van het Italiaanse Preston & Barbieri en de tweede is een Shuttle Family Coaster van Gerstlauer. Daarnaast zijn ook de meerderheid van de nieuwe flatrides al geïnstalleerd.

De nieuwe headliner van het park wordt echter ongetwijfeld de nieuwe Hot Rod-achtbaan van de Liechtensteinse achtbaanfabrikant Intamin Amusement Rides: Big Dipper. Dit wordt de allereerste Single Rail Coaster van Intamin, in navolging van het succes dat de Amerikaanse achtbaanfabrikant Rocky Mountain Construction heeft met hun Raptor-achtbanen zoals Jersey Devil Coaster (Six Flags Great Adventure) en Stunt Pilot (Silverwood Theme Park). Het unieke aan deze Single Rail Coaster van Intamin is dat dit de eerste ter wereld wordt met een lancering. Twee bandenlanceringen brengen de trein naar haar topsnelheid van 72 km/u. Het park postte onderstaande video op sociale media waar de opbouw van de eerste baandelen te zien is.

De huidige stand van zaken op de werf is al een flink stuk gevorderd dan op de officiële video van Luna Park te zien is. Ook al is de parkopening wederom uitgesteld door de aanhoudende coronapandemie, toch gaan de werkzaamheden gestaag voort. Zo is men momenteel druk bezig met het installeren van de twee grote inversies: een Sidewinder en een Corkscrew, dat is te zien op actuele foto’s op het Instagram-account coasterlifeau. Wanneer het park en de nieuwe attracties openen, is momenteel nog niet bekend.

Volg dit project op de voet via onze bouwupdates.

Bron en foto’s: coasterlifeau, parkz.com.au