Six Flags Great Adventure opent Jersey Devil Coaster

Six Flags Great Adventure, gelegen in de Amerikaanse staat New Jersey, opende met een jaar vertraging op 13 juni dan eindelijk hun gloednieuwe achtbaan van Rocky Mountain Construction. Jersey Devil Coaster draagt de titel van hoogste, snelste en langste Single Rail Coaster op aarde.

 

Het Amerikaanse pretpark Six Flags Great Adventure heeft op zondag 13 juni 2021 haar nieuwe Single Rail Coaster geopend voor het grote publiek, nadat het project noodgedwongen werd stilgelegd bij de start van de coronacrisis vorig jaar. De achtbaan, een zogenaamde Raptor Coaster van de Amerikaanse achtbaanfabrikant Rocky Mountain Construction, is tevens ook recordhouder in haar categorie: het is zowel de hoogste, snelste als langste Single Rail Coaster ter wereld. De oranje baan met zwarte supports is 39,6 meter hoog, bereikt een topsnelheid van 93,3 km/u en heeft een totale baanlengte van 914,4 meter. Doordat bezoekers achter elkaar in de treinen van de Raptor-achtbanen plaatsnemen, is er gekozen om maar liefst 4 treinen met elk 12 zitplaatsen te voorzien.

 

Voor de officiële opening op 13 juni kregen pers en abonnementhouders al de kans om de achtbaan uit te proberen, die veelal positief werd onthaald. Daniel Leavelle van het YouTube-kanaal Midway Mayhem reageerde enthousiast na zijn eerste rit: “De achtbaan stelt zeker niet teleur met een goede snelheid, goede G-krachten, enkele leuke airtime momenten en fantastische inversies”. Vooral de Zero-G Stall, een element waar je ettelijke seconden ondersteboven blijft hangen, blijkt in de smaak te vallen bij de eerste rijders. Bekijk de volledige reactie van Daniel Leavelle tijdens zijn eerste rit in onderstaande video.

 

Het volledige bouwproces van Jersey Devil Coaster, de 13e achtbaan van Six Flags Great Adventure, kan je hier bekijken.

 

 

Bron en foto: Six Flags Great Adventure