Ticiland opent nieuw buitengebied voor het publiek

Te midden van coronatijden opende op 10 oktober 2020 een gloednieuw pretpark in Zwitserland. Het nieuwe pretpark heeft de naam Ticiland en ligt vlak bij de Duitse grens. Twee maanden na de opening van het pretpark werd al gestart met de eerste uitbreidingswerken van een volledig nieuw buitengebied. Ondertussen heropende het pretpark na een verplichte sluiting en dit gebeurde tezamen met de opening van het nieuwe outdoor gebied.

 

Zwitserland, de thuishaven van topconstructeurs zoals Bolliger & Mabillard (B&M) en Intamin Amusement Rides, had tot voor kort amper twee kleine pretparkjes. Daar kwam in oktober verandering in met de opening van Ticiland. Het pretpark is gelegen in het Zwitserse dorpje Stein am Rhein, vlak bij de Duitse grens. Je hoeft zelfs geen Zwitsers wegenvignet aan te schaffen om het pretpark te bezoeken. Ticiland is gevestigd aan de Rijn, ten westen van het Bodenmeer.

 

Nieuwe buitenzone:

Het pretpark zelf opende in eerste instantie volledig als indoor pretpark en is het ganse jaar open, afgezien van de verplichte sluitingen door de coronacrisis. Maar het pretpark startte twee maanden na de opening al aan haar eerste uitbreidingswerken voor een volledige buitenzone. Die werken komen niet onverwacht omdat het park de buitenzone al had aangekondigd in een interview met onze redactie.

Ticiland mocht op woensdag 12 mei opnieuw haar deuren openen en het nieuwe buitengebied ging ineens mee open. Hier staan verschillende attracties zoals een Autodrome, de vliegende fietsen Magic Bike, de splash battle Water Mania en de scheepjes draaimolen Berg und Talbahn.

In het indoorgedeelte van Ticiland staan verschillende attracties zoals de zweefmolen Wellenflieger, de vrijevaltoren Drop Tower, een Kontiki attractie, een carrousel, botsauto’s, binnenspeeltuin, botsboten en een heleboel kinderattracties. Het park heeft ook een rollercoaster met de naam Achterbahn. Deze werd gebouwd door de Duitse fabrikant Zierer en is van het model Force Two.

 

Meer informatie over Ticiland kan u hier vinden.

 

Bron & foto’s: Ticiland