Sfeerverslag: Ticiland – 22 juli 2022

Themeparkfreaks Bob en Tristan trokken doorheen Zwitserland waar ze enkele pretparken bezochten. Het eerste park dat in dit land op hun planning stond was Ticiland. Dit park opende aan het einde van 2020 en was toen volledig indoor. In 2021 opende het park ook een buitenzone.

 

Het park oogt binnen best modern, in de indoorhal kan je meerdere attracties ontdekken, waarvan de achtbaan Achterbahn de grootste is. We wandelden er dan ook meteen naartoe om enkele ritjes te maken. Deze Zierer baan is van het type Force Two en gaf een zeer leuk en vooral soepel ritje.

Tussen de helix van deze achtbaan namen we plaats in Drop Tower, een vrijevaltoren, eveneens gebouwd door Zierer. Ook dit torentje was zeker leuk om gedaan te hebben en gaf een overzicht over het park.

Na ons ritje op het torentje besloten we het buitengebied te gaan ontdekken. De eerste attractie die we daar deden was een soort Splash Battle. Water Mania is een attractie die gebouwd werd door Zamperla en is van het type Water Mania. Hierbij neem je plaats in een gondel die op een draaischijf staat en mik je met je waterpistool op de andere inzittenden of omstaanders. Grappig feitje hier is dat de operator met een waterpistool ook op jou mikte.

We maakten ook een ritje op Magic Bike, een attractie van het gelijknamige type, gebouwd door Zamperla. Een leuke molen waarbij je moet fietsen om omhoog te gaan. Ook namen we plaats in de Berg und Talbahn. Dit is een snelle draaimolen gebouwd door Zierer.

Om ons bezoek af te sluiten namen we nog plaats in Wellenflieger. Dit is een zweefmolen van de hand van Zierer, die er dankzij de blauwe verlichting best modern en leuk uit zag.

We hadden enkele leuke uurtjes doorgebracht in het park. We kunnen dit park vergelijken met een Plopsa indoor park, toch is dit park ietwat kaaltjes te noemen, zonder al te veel theming. Het was er echter best gezellig en hopen we dat ze in de toekomst verder blijven investeren in nieuwigheden.