Nederlandse achtbaan naar Duitsland verhuisd

Het kleinschalig Duits familiepretpark Land & Leute Erlebnishof Dithmarschen heeft een nieuwe attractie geopend. Het gaat om een achtbaan die zelfs geschikt is voor de kleinste kinderen. De rollercoaster is geen onbekende want in het verleden draaide die ook al haar rondjes in Nederland.

 

Land & Leute Erlebnishof Dithmarschen is een belevenisboerderij gelegen in Wehren in het noorden van Duitsland. De boerderij met dieren en attracties opende vorig jaar haar deuren voor het eerst. Toegang tot het park kost 14 euro per persoon of 49 euro voor twee volwassenen en twee kinderen.

Het pretpark heropende dit jaar haar deuren op 21 mei en dit met een nieuwe attractie. Het gaat om een kinderachtbaan met de typische Big Apple / Wacky Worm lay-out. Deze heeft de naam Wattwurm gekregen en werd gebouwd door de Italiaanse fabrikant D.P.V. Rides. De achtbaan is 220 meter lang en 5 meter hoog.

Wattwurm is geen onbekende want het blijkt om de voormalige kinderachtbaan van Speelpark Oud Valkeveen te gaan die tussen 2013 en 2018 in het park stond. Daarvoor stond die ook nog in Kinderstad Heerlen, dit was van 2011 tot en met 2012.

Bron & foto’s: rcdb, Land & Leute Erlebnishof, Mathias Arp