Uitgelicht- Wattwurm – Land & Leute Erlebnishof Dithmarschen

Het kleinschalig Duits familiepretpark Land & Leute Erlebnishof Dithmarschen opende met Wattwrum haar eerste achtbaan. Deze achtbaan is net als de rest van het park gericht op jonge bezoekers. Volledig nieuw was deze achtbaan niet want ze had al een verleden in Nederland.

 

 

Een stukje geschiedenis

Land & Leute Erlebnishof Dithmarschen is een belevenisboerderij gelegen in Wehren in het noorden van Duitsland. Dit park ontstond al in 1989 en kreeg in 2000 de naam Land und Leute Erlebnispark.  In 2013 sloot het park echter de deuren voor lange periode. In 2018 dacht een groep investeerders het park te heropen onder de naam Watten-Park, aangezien het bij de Waddenzee gelegen is. Deze plannen zijn echter nooit uitgevoerd. In 2020 heropende het park dan uiteindelijk wel en wordt het uitgebaat door de kermisfamilie Rasch. Zij plaatsten meteen nieuwe attracties in het park, waaronder een achtbaan.

 

Wattwurm

Wattwurm is een achtbaan van het type Big Apple / Wacky Worm. Ze werd gebouwd door de Italiaanse fabrikant D.P.V. Rides. De achtbaan is 220 meter lang en 5 meter hoog. Wattwurm was echter geen nieuwe achtbaan, ze draaide namelijk in het verleden al haar rondjes in Kinderstad Heerlen, dit van 2011 tot 2012. In 2013 opende ze dan weer in Speelpark Oud Valkeveen, waar ze verbleef tot 2018. In beide parken had ze de naam Achtbaan.