Nieuwe 80-meter hoge vrijevaltoren voor Duitsland

Er is leuk nieuws uit Duitsland naar buiten gekomen. Daar mogen we een nieuwe vrijevaltoren op kermissen verwachten. Het zijn de gebroeders Boos die de 80 meter hoge attractie hebben aangekocht bij het Oostenrijkse bedrijf Funtime.

 

In januari kondigde de Gebrüder Boos al aan een grote nieuwe thrillride te gaan openen. Meteen lieten ze weten dat de attractie dit jaar nog in première moet gaan en dat deze maar liefst 80 meter hoog zou gaan worden. Wat voor attractie we mochten verwachten bleef nog een raadsel maar ondertussen is er meer nieuws naar buiten gekomen over de nieuwigheid.

Via het Nederlandse bedrijf Hofman Soundsystems is er bevestiging gekomen dat het om een nieuwe vrijevaltoren gaat. Deze zal gebouwd worden door het Oostenrijkse bedrijf Funtime dat gespecialiseerd is in de bouw van mobiele en vaste starflyers en freefall towers.

Hofman Soundsystems zal de geluidsinstallaties voor de vrijevaltoren voorzien en daar deelden ze alvast enkele foto’s van op hun facebookpagina. Hendrik & Stefan Boos kozen voor een HQ 7500 Watt systeem die de nodige beats zal kunnen uitbrengen.

Bronnen & foto’s: Hofman Soundsystems, Gebruder Boos, kermisforum